LélektárAz élet 11 nagy igazsága

Az élet 11 nagy igazsága

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Igaz, hogy általában csak akkor becsüljük fel valaminek az értékét, amikor elveszítettük. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem érzünk hiányt bizonyos dolog/személy iránt addig, míg az be nem lép az életünkbe.

Ez a két gondolat része annak a 11 alapigazságnak – avagy az élet 11 értékes útmutatásának, amelyeket az alábbiakban mutatunk be neked. A „minikollekció” egyébként nagy népszerűségnek örvend, főként a világhálón, és a célja az, hogy valamennyiünknek segítsen megtalálni az Élet értelmét.

Az „Evelen Hints of Life” címszó alatt elolvashatod ezen üzenetek eredeti szövegét. De hogy pontosan kinek is kellene köszönetet mondanunk az okos és biztató gondolatokért, nem tudni. A szerző ugyanis ismeretlen.

1. alapigazság – „Fájó úgy szeretned valakit, hogy az nem viszonozza az érzelmeidet. Viszont sokkal fájóbb az, hogy úgy kell szeretned őt, hogy nem kapsz erőre bevallani neki, amit iránta érzel.”

2. alapigazság – „Szomorú az életben az, amikor találsz valakit, aki nagyon sokat jelent számodra, aki a mindened, aztán a végén kiderül, mégsem ő az igazi, és hagynod kell őt elmenni.”

3. alapigazság – „Az igaz barát az, aki mellé leülhetsz egy hintában, a verandán anélkül, hogy szólnátok egymáshoz egy szót is. De amikor felálltok és továbbmentek, az az érzésetek támad, ez volt életetek legjobb beszélgetése.”

4. alapigazság – „Sosem tudod értékelni igazán azt, amid van, csakis akkor, amikor elveszítetted. De hiányt is csak akkor érezhetsz valami után, mikor az felbukkant az életedben. Előtte nem.”

5. alapigazság – „Elég egy perc, hogy elrabolja valaki a szíved, elég egy óra, hogy felkeltse az érdeklődésed, és elég egy nap, hogy megszeresd. Azonban egy élet sem elég ahhoz, hogy őt elfelejtsd.”

6. alapigazság – „Ne keresd a szépet, mert az sokszor átver téged. Ne vágyj a gazdagságra, mert az is mulandó. Inkább keress egy olyan személyt, aki mosolyt csal az arcodra, mert egy mosoly elég ahhoz, hogy a legszürkébb napod is felragyogjon.”

7. alapigazság – „Álmodd azt, amit álmodni szeretnél. Menj el oda, ahová menni szeretnél. És légy az, aki lenni szeretnél. Mert egy életed van, és egy lehetőséged arra, hogy véghezvigyél mindent, amit elterveztél.”

8. alapigazság – „Helyezd magad mindig a másik személy helyébe. Ha fájdalmat érzel, valószínűleg neki is fáj.”

9. alapigazság – „Egy véletlenül kiejtett szó képes tüzet gyújtani. Egy könyörtelen szó képes egy életet romokba dönteni. Egy találó szó képes megnyugtatni. És egy gyöngéd, érzelmes szó képes gyógyítani és megáldani.”

10. alapigazság – „A legboldogabb embereknek általában nem a legjobb adatik meg mindenből. Ők csupán attól boldogok, hogy az útjukban álló lehetőségeket a legjobban képesek kihasználni.”

11. alapigazság – A szeretet egy mosollyal kezdődik, egy csókkal növekszik, és egy könnycseppel végződik. Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, te pedig sírtál. Úgy éld az életed, hogy annak utolsó percében te légy az, aki mosolyog, és a körülötted lévők sírnak.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek