KoktélAz édesanya éveken át rejtegette sziámi ikreit, de ma már büszkén mutatja...

Az édesanya éveken át rejtegette sziámi ikreit, de ma már büszkén mutatja szeme fényeit

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Chelsea Torres, egy 30 éves gyógyszerészeti technikus az idahói Blackfootból és háromgyerekes édesanya, aki összenőtt ikerlányai, Callie és Carter révén hívja fel a figyelmet az elfogadás fontosságára.

A most 6 éves lányok a szegycsontjuknál vannak összenőve, és közös a májuk, a bélrendszerük és a hólyagjuk, de külön szívük és gyomruk van. Bár a nő nehezen fogadta el a helyzetet, és nem szívesen mutatta meg őket a világnak, amikor a lányai még kicsik voltak, most rendszeresen oszt meg róluk fotókat és videókat, hogy másoknak is megmutassa, milyen az összenőtt ikrek élete.

„Nyáron gyakorlatilag a strandon, a medencében élünk. De a bevásárlóközpontban vagy kiállításokon is gyakran megfordulunk. Folyton kint vagyunk valahol, és csinálunk valamit” – mesélte az édesanya a TODAY-nek.

Az édesanya éveken át rejtegette sziámi ikreit, de ma már büszkén mutatja szeme fényeit
Fotó: ITV

A sziámi ikrek nagyon ritkák, 50-60 ezer esetből egyszer fordulnak elő, 70%-uk lány, és gyakran halva születnek, vagy nem sokkal a születésük után elhunynak. Callie és Carter azonban egészséges babák voltak, és mindössze öt hetet töltöttek a kórházban, miközben arra vártak, hogy megérkezzen a számukra rendelt, speciális autóülés.

Chelsea és a férje, Nick, nem tervezik, hogy szétválasztják a lányokat. „Nincsenek egészségügyi problémáik” – mondja az édesanya, hozzátéve, hogy a 24 órás műtét, amire szükség lenne, rendkívül kockázatos, és nem akarják kitenni a gyerekeket ennek a veszélynek, ha nem feltétlenül szükséges.

Az orvosok egyébként általában még 4 éves kor előtt javasolják a műtét elvégzését, mivel a kisebb gyerekeknek nagyobb esélyük van a túlélésre, és később nem emlékeznek a fájdalomra sem. Chelsea szerint a nővérek számára teljesen természetes, hogy össze vannak nőve, mivel soha nem tapasztaltak mást, és soha nem is mondták, hogy szeretnék, ha szétválasztanák őket.

Az édesanya éveken át rejtegette sziámi ikreit, de ma már büszkén mutatja szeme fényeit
Fotó: Chelsea Torres/Today

Dr. Steven Stylianos, a NewYork-Presbyterian Morgan Stanley Gyermekkórház vezető sebésze szerint a Torres-ikrekhez hasonló esetekben a szétválasztó műtétek általában sikeresek, és jók a túlélési arányok. Bár összenőve is normális életet élhetnek, az orvos felhívta rá a figyelmet, hogy felnőtt korukban esetleg kihívásokkal szembesülhetnek. A szülők ennek ellenére úgy érzik, helyes döntést hoztak.

Az édesanya azt mondja, számára a legnagyobb kihívást az ikrek öltöztetése jelenti, mivel minden ruhájukat neki magának kell varrnia. Ehhez általában vesz két ruhadarabot, és összevarrja azokat. A lányok ugyanakkor kinőtték az egyedi autóülést is, és a gyártó csak az év későbbi szakaszában tud újat biztosítani a családnak.

A kihívások ellenére Chelsea igyekszik megőrizni a pozitivitását, és azokra a dolgokra koncentrál, amik örömet szereznek nekik. Elmondása szerint Callie és Carter nagyon különböző személyiségek, Callie sokkal lányosabb, míg Carter szívesebben játszik videójátékokat 9 éves bátyjukkal. Amikor a nővéreknek szükségük van egy kis egyedüllétre, az egyikük fülhallgatót tesz, és videókat néz a tabletjén.

Az édesanya éveken át rejtegette sziámi ikreit, de ma már büszkén mutatja szeme fényeit
Fotó: Chelsea Torres/Today

„Gyakran egymás lábát simogatják. Néha, amikor Carter nyugtalan, az ujjával köröket rajzol Callie lábára” – mesélte az édesanya. A nővéreknek van egy speciális tolószékük, de fizikoterápiára is járnak, hogy megtanuljanak járni, összehangolva a mozgásukat. Jelenleg 40 lépést tudnak megtenni egyszerre.

Az édesanya a közösségi média segítségével felvette a kapcsolatot több összenőtt ikerpárral, akik már felnőttek, és megtudta, hogy sokan közülük autót vezetnek, randevúznak, sikeres karrierjük van, és általában véve nagyszerű életük van.

Éppen ezért bizakodó Callie és Carter jövőjével kapcsolatban, annál is inkább, mivel tudja, hogy a lányai mindig számíthatnak majd egymásra. „Igen, lesznek kihívásaik, de tudom, hogy minden rendben lesz, mert ott vannak egymásnak” – mondta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek