LélektárAz április 24-i Telihold a Skorpióban egy rendkívül erőteljes jelenség - A...

Az április 24-i Telihold a Skorpióban egy rendkívül erőteljes jelenség – A világítótorony, ami fényt vet a mélyen őrzött titkokra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Április 24-én éjjel 1 óra 49 perc körül gyönyörű Telihold ragyog fel az égbolton, amely szó szerint és átvitt értelemben is a lehető legmeglepőbb módon hivatott megvilágítani az utunkat. Asztrológiai szempontból az április 24-i Telihold a Skorpió jegyének 4. fokán teljesedik ki, kvadrátot alkotva a Plútóval, ugyanakkor szembenállásban a Bikában lévő Nappal. Ez a Telihold rendkívüli erejű jelenség, amelynek hatásait még két hét múlva is érezni fogjuk.

Ugyanakkor ez az esemény egy nagyon különleges asztrális háttér előtt zajlik, nevezetesen a Jupiter és az Uránusz együttállását követi, amely nemrégiben, április 21-én történt, és ami csak 14 évben egyszer fordul elő.

A Jupiter és az Uránusz mostani együttállása a Bikában pedig még különlegesebb volt, hiszen utoljára 1941-ben fordult elő ebben az állatövi jegyben. A Jupiter és az Uránusz együttállása abszolút mesés lehetőségeket hozhat, és támogathat bennünket egy jobb jövő megteremtésében, saját korlátaink legyőzésében, egy olyan jövő érdekében, ahol a bőség, az erőforrások és a stabilitás természetes része az életünknek, és ahol más döntéseket hozhatunk – a saját magunk érdekében, legbelső, autentikus énünkkel összhangban.

Ugyanakkor a Jupiter-Uránusz együttállás a Skorpióban lévő intenzív Telihold hatásait ellensúlyozva az érzelmi és spirituális fejlődésnek is kedvez, és segít helyreállítani a harmóniát a kapcsolatokban, még azokban is, amelyek helyrehozhatatlannak tűnnek. A vihar után most tisztábban láthatunk, és új szemmel tekintünk a kapcsolatainkra.

Másrészt ez a Jupiter és Uránusz együttállást követő Telihold a Skorpió jegyében, egy szilárd vízjegyben ragyog fel, ami kihívást jelentő dinamikát hozhat magával. Ugyanakkor a Plútó hatása is erősen érezhető lesz, a Teliholdat megelőző napokban és az azt követő 2 hétben, és ez bizonyos mértékig romboló lehet. Ezért legyünk óvatosak, hogyan kezeljük az érzelmeinket ebben az időszakban, különösen, ha szilárd jegyekhez (Bika, Skorpió, Vízöntő és Oroszlán) tartozunk.

Az érzelmek vadul ingadozhatnak, nagyon intenzívek és változékonyak lehetnek, és könnyen belekeveredhetünk bizonyos hatalmi harcokba vagy véleménykülönbségekbe, amelyek kisebb érzelmi kilengésekhez vezethetnek, ezt pedig az ego és a személyes ambíciók is felerősíthetik.

A Teliholdnak a Plútóval alkotott kvadrátja túlságosan könnyen kiválthat kisebb személyes válságokat vagy konfliktusokat a szűk környezetünkben, ahol a manipuláció, az elégedetlenség érzése, a rejtett érzelmek, a féltékenység vagy a hibáztatás sem lesznek idegenek tőlünk és másoktól sem. Rég eltemetettnek hitt érzelmek vagy emlékek is felszínre törhetnek, méghozzá olyan erővel, ami minket magunkat is megijeszt.

A Skorpió energiája intenzív, nyugtalanító, de ugyanakkor átalakító is lehet, és a Bika-Skorpió tengely polaritása kihívást jelent a számunkra, hogy megtaláljuk azt a finom egyensúlyt aközött, ami az énhez (Bika) és az átalakulás (Skorpió) között van. Míg a Bika a személyes értékekre összpontosít, és a formával, az anyaggal, az anyagi javakkal és azzal foglalkozik, ami az övé, addig a Skorpió a forma lebontásával és újjáépítésével, a változás előidézésével, a javak megosztásával.

Ha a Bika az élet apró és egyszerű részleteihez, a kézzelfogható dolgokhoz vonzódik, a Skorpiót kimondhatatlanul vonzza mindaz, amit nem lehet megérinteni – valósággal vadászik a rejtélyekre, bonyodalmakra. A Skorpió nem szereti a triviális dolgokat, tüzet, mélységeket, rejtélyeket akar, a halál és az újjászületés jegye, és segít megszabadulni/megszabadítani magunkat mindattól, ami már nem szolgál minket.

A Skorpiót az élet láthatatlan oldala is vonzza, így ebben az időszakban könnyebben kapcsolódhatunk a magasabb tudatossághoz, vagy akár kapcsolatba léphetünk a szellemi vezetőinkkel, őseinkkel, vagy jeleket kaphatunk olyan szeretteinktől, akik már nincsenek mellettünk.

Ugyanakkor a Skorpió energiája szembesít minket árnyékainkkal, sötét oldalainkkal és a karmánkkal. Ezért akaratlanul is meglepő új információkat tudhatunk meg, vagy olyan titkokat fedezhetünk fel a családunkról, a származásunkról, amelyeket talán már korábban is megéreztünk ugyan, de féltünk szembenézni azokkal. A Skorpióban lévő Telihold pozitív oldala, hogy eltávolodhatunk bizonyos egészségtelen szokásoktól, viselkedésmódoktól vagy önpusztító hiedelmektől, ez pedig a kapcsolataink és a párkapcsolati dinamikánk javulását is eredményezheti.

A hazugságok is felszínre kerülhetnek ebben az időszakban különböző formában, az álarcok könnyen lehullhatnak, és szembe kell néznünk a saját igazságunkkal vagy mások igazságával. De vajon készen állunk-e arra, hogy szembenézzünk azzal, ami feltárul előttünk? Erre mindenképpen fel kell készülnünk, mert a Skorpió energiája most erőteljesen aktiválódik, és megköveteli a hitelességet.

Bár a körülöttünk lévő világ kissé kaotikusnak tűnhet ennek az eseménynek a hatására, és az érzelmek szélsőségesek lehetnek, ha kapcsolódunk saját belső világunkhoz, teljes mértékben kiaknázhatjuk a Skorpió ajándékait.

Igen, ez az időszak felszínre hoz néhány mélyen elrejtett érzést, félelmet, fájdalmat, sérülést vagy traumát, de rendelkezik az ezekből való gyógyulás és felszabadulás ajándékával is, segít nekünk megújulni és átalakulni spirituálisan, könnyebben hozzáférni a bölcsesség és az intuíció mélyebb fokához, a belső erőnkhöz, tudatosítani néhány mélyreható kinyilatkoztatást, vagy akár végleg lezárni néhány ciklust, hogy helyet teremtsünk az új fejezeteknek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek