HolotropikumAz alvásszakértő szerint, ha álmunkban üldöznek bennünket, az figyelmeztető jel lehet

Az alvásszakértő szerint, ha álmunkban üldöznek bennünket, az figyelmeztető jel lehet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alvásszakértők szerint, ha folyamatosan arról álmodsz, hogy üldöznek – akár ismerősök, akár idegenek – az figyelmeztető jel lehet, és azt jelentheti, hogy sok stresszel és szorongással küzdesz.

Az ismétlődő álmok teljesen normális jelenségnek számítanak, és a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy ezek hátterében az emberek életében felmerülő megoldatlan nehézségek vagy események állnak. Az álmokat nehéz lehet elemezni, de egy népszerű elmélet szerint az agy egyszerűen így próbálja meg feldolgozni a nap eseményeit.

Az egyik leggyakoribb visszatérő álom az üldözéssel kapcsolatos.

A BedKingdom alvásszakértői szerint, ha folyamatosan arról álmodsz, hogy üldöznek, az figyelmeztető jel lehet, és általában a fokozott stressz és szorongás lehetnek a kiváltó okok.

„A stressz és a szorongás a legfőbb okai annak, ha azt álmodjuk, hogy üldöznek. Ha valaki a valóságban fenyegetve érzi magát, az az álmokra is hatással lehet, ebből adódhat az üldözés” – magyarázták a szakértők.

„Néha ezek az álmok a harag érzéséből fakadhatnak, és figyelmeztetésnek tekinthetők, hogy vigyázzunk az esetleges veszélyekkel. Az álmok kapcsolódhatnak olyan eseményekhez, amelyek megtörténtek vagy éppen most történnek az életünkben.”

Ugyanakkor tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek az álmaik 80-90%-át elfelejtik, és vannak, akik egyáltalán semmire nem emlékeznek.

Ha elemezni szeretnénk az álmainkat, egy álomnapló vezetése nagy segítség lehet – így azonnal feljegyezhetjük a látott képsorokat ébredéskor, és később alaposabban elemezhetjük azokat.

Calvin S. Hall pszichológus több mint 50.000 emberen végzett tanulmánya szerint az álmokban gyakoribbak a negatív érzelmek és a szorongás érzései. Ha elemezzük ezeket az álmokat, azzal pontosabban felmérhetjük egyes problémák forrását, és megoldásokat kereshetünk azokra.

Egy másik gyakori motívum az álmokban a zuhanás érzése, aminek szintén erős szimbolikus jelentése van. A szakértők szerint a zuhanás érzése a tehetetlenséget jelképezheti.

Ha azonban például autóbalesetekről álmodsz, a szakértők szerint nem kell megijedned – ezek az álmok nem jövőbeli eseményekre figyelmeztetnek. Lehet, hogy egyszerűen csak azt jelentik, hogy a szokásosnál több időt töltesz úton.

A halálról szóló álmokat is többféleképpen lehet értelmezni. Ha erőszakos halálról álmodtál, nem árt, ha óvatosabb vagy, és odafigyelsz a közvetlen veszélyekre és ellenségekre. A békés halál azonban a továbblépést szimbolizálhatja, a változás, a spirituális ébredés jelképe lehet – mondja egy tarot szakértő.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek