KuriózumAz állatorvosi asszisztens szerint, ezért olyan fontos a kutyánkkal maradjunk az eutanázia...

Az állatorvosi asszisztens szerint, ezért olyan fontos a kutyánkkal maradjunk az eutanázia alatt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden gazdi imádja a négylábúját, és bármit megtenne azért, hogy a kedvence boldog legyen. De, mint minden élőlény ezen a földön, a kutyák is öregszenek, és ha akarjuk, ha nem, az időt az ő esetükben sem tudjuk megállítani. Sem mi, sem a tudomány. Annyit viszont tehetünk, hogy ott vagyunk mellettük, mert ők is mindig ott voltak nekünk!

Bármennyire is hiszünk a csodákban, azok gyakran nem történnek meg. És el fog jönni az idő, amikor búcsút kell vennünk a szeretett háziállatunktól. Amikor a helyzet visszafordíthatatlanná válik, sokan a „kegyes halált”, más néven az eutanáziát – az állat elaltatását választják azért, hogy felmentsék a kis életet a szenvedés alól.

Az eljárás „könnyű és fájdalommentes halált” jelent – ezt az Auburn Állatkórház is megerősíti. Azonban, mivel a gazdinak kell döntenie az élet és halál felett, érzelmileg ez nagyon megterhelő lehet számára.

Ebből kifolyólag, nem egy állattartó dönt úgy, hogy az utolsó lélegzetvétel előtt magára hagyja kedvencét.

Egy állatorvosi asszisztens számára ez a gesztus teljességgel elfogadhatatlan. Ezt a Reddit-en szóvá is tette, és egy bejegyzés formájában engedte ki a gőzt.

“Egy állatklinikán dolgozom, és elegem van abból, hogy az emberek elaltatják a kutyáikat. Lehet, hogy nehéz elbúcsúzni, de nekik ez a pokol. Már az állatorvost sem szeretik, összezavarodtak, félnek, szomorúak, és TÉGED keresnek, amikor az utolsó lélegzetüket veszik. Megpróbálhatok annyi szeretetet és vigaszt nyújtani nekik, amennyit emberileg csak tudok, de a nap végén idegen vagyok számukra” – fogalmazott a dolgozó.

“Ma egy hölgy leadta a 13 éves kutyáját, hogy elaltassák, miután elmondtam neki, hogy nincs állatorvosunk a klinikán.

Ragaszkodott hozzá, hogy reggel 9-kor otthagyja, tudván, hogy az állatorvosunk csak jóval este 6 után ér vissza. Túl elfoglalt volt ahhoz, hogy később visszahozza, így egész nap egyedül hagyta az édes kislányát, mielőtt meghalt volna” – folytatta a történetét a kiábrándult alkalmazott.

Ugyanebben a bejegyzésben kifejtette, hogy a napot a szegény kutyáról való gondoskodással töltötte. Elmentek egy rövid sétára, vettek neki egy sajtburgert, lefeküdtek a földre, és összebújtak vele.

A kutya tanácstalan és összezavarodott volt. Meg volt rémülve és sírt. Nagyon nehéz lehetett neki megértenie, hogy a gazdija helyett miért van egy idegennel. Nem tudta, hogy ez az utolsó ember, akivel együtt lesz, mielőtt örökre elmegy.

A nő posztja csattanóval zárult: “Megpusziltam, és azt mondtam neki, hogy jó kislány volt, miközben átment a szivárványhídon, de a szemei nem szűntek meg a családját keresni. A kutyák tudják, mi történik, ne tegyétek ezt velük. Legyetek ott, amikor átmennek a hídon. Nem fogtok belehalni, ígérem” – fakadt ki a szakember.

Ez mindenképpen egy olyan ébresztő, amit minden állattartónak meg kell hallania. Mert ha a kutya „az ember legjobb barátja”, miért ne lehetnél te is az a számukra?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek