OtthonAz albérlő megosztott egy olcsó megoldást, amivel csökkenteni lehet a páralecsapódást az...

Az albérlő megosztott egy olcsó megoldást, amivel csökkenteni lehet a páralecsapódást az ablakokon

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A páralecsapódás télen komoly problémát jelenthet, különösen azoknak, akik albérletben laknak, és nem cserélhetik ki a rosszul szigetelő ablakokat. Éppen ezért néhány albérlő megosztott egy-két tippet, amivel könnyen és olcsón csökkenteni lehet a páralecsapódás mértékét.

A hőmérséklet csökkenésével sokan ébrednek arra reggelente, hogy otthonuk ablakain lefolyik a kondenzvíz, ami hosszú távon penészedéshez vezethet.

Ha ezzel a problémával szembesülsz, akár azért, mert albérletben élsz, és nincs lehetőséged kicserélni az ablakokat, akár azért, mert szimpla, egyrétegű üveglapból készült ablakról van szó, ezek a tippek segíthetnek csökkenteni a páralecsapódást, ami kész rémálom lehet a téli hónapokban.

Egy brit felhasználó nemrég megosztott egy videót a Redditen, amin éppen egy ablakporszívóval tisztítja meg az üveget a nedvességtől. A hozzászólásokban azonban sokan olcsóbb módszereket javasoltak a probléma megoldására.

Az egyik felhasználó például megosztotta a saját „nem állandó megoldását”, ami azonban szerinte rendkívül hatékony: „Te is albérletben élsz? Szóval keveset tehetsz ez ügyben. Gondoltál már erre a nem végleges megoldásra?” – kérdezte, és megosztott egy linket egy mágneses ablakszigetelő plexiüveg készletről, ami helyettesítheti a dupla üvegezést, és jóval olcsóbb megoldás lehet – írja a Mirror.

@wilmill18 how I solved our damp, mould and condensation issues #cleantiktok #mould #damp #condensation #mouldcleaning ♬ original sound – ByAnyOtherName

A weboldalon található leírás elmagyarázza, hogy lehet felszerelni az általuk kínált terméket az ablakokra. Bár a készítők hozzáteszik, hogy ez nem jelent tökéletes megoldást, és nem szünteti meg teljesen a páralecsapódást, hozzáteszik, hogy képes csökkenteni azt, és az eredmény kifejezetten látványos lehet.

A páralecsapódás akkor következik be, amikor a meleg levegő nedvességtartalma leülepszik a hidegebb felületen – minél hidegebb a levegő, annál kevesebb nedvességet képes megtartani.

Az ablak felülete pedig jellemezően hidegebb, mint a szoba levegője, ezért csapódik le rajta a nedvesség. Bár a plexiüveg nem oldja meg teljesen ezt a problémát, jelentősen csökkentheti azt, mivel a plusz szigetelés segít megőrizni a hőt a lakásban.

A tanács több felhasználó tetszését is elnyerte, és sokan elhatározták, hogy tesznek egy próbát.

„Ez zseniális, fogalmam sem volt róla, hogy ilyesmi egyáltalán létezik” – írta az egyik hozzászóló. Egy másik pedig hozzátette: „Köszönöm, hogy megosztottad ezt, az albérletemben minden ablak dupla üvegű, egyet kivéve, és most megpróbálkozok ezzel. Eddig nem tudtam, hogy létezik ilyesmi.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek