Az irigy emberek, azon kívül, hogy negatívak a saját kudarcaikból kifolyólag, még szeretik is, ha más életébe beleszólhatnak és összekuszálhatják azt. Hogy ne essünk az ilyen emberek csapdájába, jó, ha megtanuljuk felismerni időben őket, melyben az alábbi jelek segíthetnek!

1. A szavaik soha nem őszinték!

Ezek az emberek soha nem fognak bennünket bátorítani, mert az irigységük megakadályozza őket ebben. Ellenben, olyan esetben, amikor a bókoknak nincsen helyük, akkor természetesen szándékosan megteszik.

2. Mindig túloznak!

Minden szavuk túlzás, és kifényezve írják körül minden apró megvalósításukat. Még ha tetten érjük is őket a hazugságukon, nem tesznek egyebet, mint, hogy mosolyognak, és tovább folytatják a „nagyot mondásaikat”. Egyedüli erényük ezeknek az embereknek, hogy kitűnően értenek a kommunikációhoz.

3. Mindig észreveszik más hibáit!

Sajnos, csak a másét, a sajátjukat egyáltalán nem. Ha véletlenül hibázunk, nem restellnek megalázni bennünket az elkövetett hibáért, és mindent megtesznek, hogy önbizalmunkat csorbítsák.

4. Szándékosan figyelmetlenek!

Ezek az emberek nem érnek rá önmagukkal foglalkozni, mert mindig a más problémája és esetleges sikere foglalkoztatja őket. Ha viszont néha mégis a figyelem középpontjába kerülnek, ez mérhetetlen örömmel tölti el őket.

5. Örökös versenyszellem jellemzi őket!

És ez jelen van minden egyes tevékenységükben. Mivel irigyek, ezért náluk a más fölött aratott győzelem érzése rendkívül fontos. A győzelemért bármire képesek, és ezekben a harcokban teljesen megfeledkeznek a tisztességről és a lelkiismeretességről. Egyáltalán nem viselik jól a kudarcot, és ha az mégis bekövetkezne, nem tudják megőrizni a méltóságukat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.