KoktélApja unszolására odaült a reptéri zongorához játszani, 3 évvel később zeneszerzőnek tanul...

Apja unszolására odaült a reptéri zongorához játszani, 3 évvel később zeneszerzőnek tanul a rákot túlélő fiú

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az élet számtalan meglepetést tartogat, és, ha elég nyitott szemmel és szívvel járunk, ki is élvezhetünk minden csodás pillanatot.

A délkelet-angliai 19 éves Christian Blanford 15 éves korában mondhatni véletlenül zongorázott a genfi repülőtéren, jelenleg pedig zeneszerzőnek tanul. A csatlakozásra várva Christian fáradt és ideges is volt, amikor egyszercsak az édesapja meghallotta, hogy az egyik repülőtéri kávézó előtt van egy szabadon használható zongora.

Addig könyörgött a fiának, míg végül Christian belefáradt az unszolásba, és odaült a zongorához. Akkor még nem sejtette, de ez volt az a pillanat, ami életében döntő fordulatot hozott.

Apja unszolására odaült a reptéri zongorához játszani, 3 évvel később zeneszerzőnek tanul a rákot túlélő fiú
Fotó: Christian Blandford

“Akkoriban nem volt túl sok önbizalmam, nagyon izgultam, de amikor elkezdtem játszani, azt sem vettem észre, hogy tulajdonképpen mennyi ember összegyűlt. Elkezdtem játszani Beethoven Holdfény-szonátáját… aztán Rahmanyinov prelúdiumát játszottam c-mollban. Csak egy évvel korábban kezdtem el tanulni őket. A végén sokan gratuláltak, akkor kezdtem elhinni, hogy talán mégiscsak van tehetségem” – emlékezett vissza Christian.

Christian édesapja nagyon büszke volt a fiára, és fel is töltötte TikTok-ra a felvételt, amit a zongorajáték alatt készített.

“Nagyon büszke vagyok a fiamra, úgy érzem, minden apa így tett volna, aki már kétszer élte át azt az érzést, hogy esetleg a fia nem fogja őt túlélni. Christiannál 4 éves kora előtt két alkalommal diagnosztizáltak vesesejtes szarkómát. Több sugár-, és kemoterápiás kezelésen van túl, és az egyik veséjét el kellett távolítani” – mesélte az apa.

Apja unszolására odaült a reptéri zongorához játszani, 3 évvel később zeneszerzőnek tanul a rákot túlélő fiú
Fotó: Christian Blandford

“6 éves koromban kezdtem el zongorázni, az első szerzeményemet 7-8 éves koromban komponáltam. Amikor először léptem fel az iskolában, arra gondoltam, hogy nagyon szörnyen játszottam, de aztán, mikor az egész terem állva tapsolt, akkor éreztem, hogy nem lehet olyan rossz. 15 éves koromban az első kompozíciómat közzétettem a világhálón, és sok pozitív visszajelzést kaptam” – mondta Christian.

Christian néhány éve letette az A-szintű vizsgáit. Helyet kapott a Royal Welsh College of Music & Drama-ban, ahol zongorajátékot tanult.

De, hogy tovább fejlődhessen a karrierjében a Leedsi Konzervatóriumban kezdett tanulni ösztöndíjasként.

“Emberként sokszor kételkedünk önmagunkban. Ha nincsenek ambícióid, próbálj ki mindent… még akkor is, ha szörnyű festő vagy, de aztán csak szórakozásból kezdesz festeni, ez nagyszerű dolog. Csak próbáld ki a dolgokat!” – tanácsolta Christian.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek