KuriózumAnis al-Doleh, a bajuszos hercegnő, akiért 13 férfi lett öngyilkos!

Anis al-Doleh, a bajuszos hercegnő, akiért 13 férfi lett öngyilkos!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

13 férfi lett öngyilkos a bajszos hercegnő miatt.

Egy régi angol közmondás szerint a szépség annak a szemében van, aki néz. Erre a legjobb bizonyíték pedig az indiai hercegnő, Anis al-Doleh volt.

A kerek idomokkal és sűrű testszőrzettel megáldott hercegnő volt korának egyik legközkedveltebb ideálja a keleti birodalomban. Nem csak fizikai adottságai miatt csodálták, de híres volt nagyszerű észjárása, művészi képességei és arisztokratikus viselkedése miatt is.

Az sem egy utolsó szempont, hogy igen sok vagyona volt!

Anis a 19. században született nemesi családba, mivel anyagi korlátai nem voltak, szülei a legjobb iskolákban taníttatták. A legjobb tanárok oktatták filozófiára, politikára, történelemre és különböző művészetekre. Olyan ügyes észjárású és tanulékony lány volt, hogy már egészen fiatal korában családja kikérte politikai és pénzügyi témákban a véleményét.

Akkoriban a lányok számára az egyetlen fontos dolog az életben az volt, hogy minél hamarabb, és lehetőleg jól menjenek férjhez. Nem csoda, hogy egész Irakban, de még a Perzsa-öbölben is elterjedt a híre az intellektuális képességei miatt különlegessé vált lánynak. Fura kinézete és sűrű bajusza azonban senkit sem zavart, sőt, ő volt akkoriban a kor szépségideálja, akinek kegyeiért sorba álltak a férfiak.

150 kérője volt a szomszédos királyságokból, gazdag, jóképű, magas rangú nemesek versenyeztek a kezéért. A hercegnő azonban mindenüket elutasította, melynek következtében 13-an lettek öngyilkosak. Végül Anis igennel válaszolt Nasser al-Din Shah Qajar királynak, aki 47 éve volt perzsa uralkodó, és már 84 másik felesége volt, azonban Anis lett a kedvence.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek