KuriózumAngry Birds inspirálta élményparkok fognak épülni világszerte

Angry Birds inspirálta élményparkok fognak épülni világszerte

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A népszerű Angry Birds (Dühös madarak) nevű okostelefon-játékot életre keltő élményparkok fognak épülni világszerte.

A finn Rovio fejlesztőműhely a játszótéri kellékekre specializálódott Lappset Grouppal együttműködve fogja felépíteni és üzemeltetni a tematikus parkokat. Az Angry Birds inspirálta első élménypark idén nyár fog felépülni Finnországban, majd Nagy-Britannia következik a soron. A két cég reményei szerint a kezdeményezés aktívabb életmódra ösztönzi majd a játék szerelmeseit.

„A Rovio vállalat célja, hogy a rajongók ne csupán az otthoni kanapén ülve játsszanak, hanem menjenek ki a szabadba, mozogjanak és szórakozzanak” – idézte a Lappset cég értékesítési igazgatóját, Johan Granholmot a BBC brit közszolgálati médium internetes oldal.

– A parkban hatalmas képernyőkön lehet majd játszani, és lesz egy alagút is, amelyen meghatározott sebességgel kell keresztülfutni, vagy vízfröcskölés áldozata lesz az ember”.

A szülők megnyugtatása végett Granholm hangsúlyozta: a játék szellemiségével ellentétben – a felhasználók csúzlival kilőtt madarakkal vadásznak az épületekben bujkáló malacokra – a parkban semmit nem fognak kilőni. 2009-es bemutatása óta az Angry Birds több mint tízmillió letöltést élt meg. A játék rajongói között van David Cameron brit miniszterelnök is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek