HolotropikumÁlmatlanság gyötör? Ezzel a 3 egyszerű, meditációs technikával könnyedén javíthatsz az alvásminőségeden!

Álmatlanság gyötör? Ezzel a 3 egyszerű, meditációs technikával könnyedén javíthatsz az alvásminőségeden!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kevés olyan ember mondhatja el magáról, hogy minden éjszakán problémamentesen alszik. A rossz minőségű alvásnak sok oka lehet, fakadhat stresszből, túlterheltségből, lelki problémákból. A hosszas ideig tartó alváshiány ráadásul további bonyodalmakat is okozhat: feszültekké és idegesekké válunk, nehezebben hozunk döntéseket és a koncentrációs képességünk is csökken, a feledékenységről és a csökkent szexuális vágyról nem is beszélve.

Álmatlanság gyötör? Ezzel a 3 egyszerű, meditációs technikával könnyedén javíthatsz az alvásminőségeden!

A pihentető alvás mindenkinek kijár, ezért érdemes megpróbálkozni az alvást elősegítő meditációs gyakorlatokkal.

Ezen gyakorlatok révén a tested és az elméd képes lesz megnyugodni és ellazulni, ami lételeme egy minőségi alvásnak:

Irányított meditáció

Ez a fajta meditációtípus lehetővé teszi, hogy professzionális hangfelvételek segítségével meditáljunk, így nem kell azon aggódnunk, hogy hogyan állítsuk össze magunknak a meditáció folyamatát. Mindenképpen eredeti és minőségi tartalmat válasszunk, hiszen akár egy oda nem illő hangeffektus is elegendő ahhoz, hogy kizökkenjünk a nyugalmi állapotból. A hangfelvételt lejátszó készüléket állítsuk úgy be, hogy amikor lejár a felvétel automatikusan kapcsoljon ki, így neked már csak az a dolgod, hogy relaxálj és aludj egy jót.

Ezt már olvastad? 3 könnyű meditációs gyakorlat, melyet a zuhany alatt is végezhetsz!

Izomellazító meditáció

Ez a módszer nagyszerű módja annak, hogy a meditáció során átéljük az álomba esés nyugtató folyamatát. A lényege abban rejlik, hogy a folyamat során ismétlődően megfeszítjük, majd ellazítjuk az adott izomcsoportokat, ez segít abban, hogy minden porcikánkat érezhessük. A gyakorlatot a fejtől indítva végezzük lefelé, 5 másodpercig megfeszítve az egyes izomcsoportokat.

Tudatos meditáció

Ez a technika egy kicsit több figyelmet és összpontosítást igényel, de nem kell megijedni ez sem megterhelő. A meditáció kezdeteként vegyünk néhány mély és lassú lélegzetet, orron be, szájon ki. Képzeld el, ahogy a napi stressz a kifújt levegővel együtt távozik belőled. Összpontosíts arra, hogy milyen jóleső érzés az, hogy az ágyad és a puha párnád körbefog, majd lassan feledkezz meg a testedről, mintha kikapcsolnád. Mikor már elérted ezt a nyugodt állapotot, akkor az elmédet is csendesítsd el, és engedd, hogy az álom magával ragadjon.

Ezt már olvastad? Te is egy ZEN SZERZETES vagy: A csendes meditáció 8 jótékony hatása!

Ezek a technikák hihetetlenül egyszerűek, és mégis mennyivel javítanak az életünkön! Ha álmatlan éjszakák gyötörnek ne költözz ki a TV elé, inkább próbáld meg alkalmazni ezeket a meditációkat és meglátod, hogy javulást tapasztalsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek