HolotropikumÁllapítsuk meg milyen betegség fenyeget! Vizsgáljuk meg nyelvünket

Állapítsuk meg milyen betegség fenyeget! Vizsgáljuk meg nyelvünket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan közülünk nem is gondolnánk, hogy milyen titkokat rejt a nyelvünk egészségi állapotunkról, de jusson eszünkbe, mikor véletlenül ráharapunk. Vegyük szemügyre ezt a nagyon fontos érzékszervünket, és akár a betegségek megelőzését is véghezvihetjük.

nyelv

Ugyanúgy mint a talp, a nyelvünkön is minden olyan pont megtalálható, amely egy teljes képet nyújt testünk, szerveink állapotáról.

A nyelv hegye a kismedencében található szervekről árulkodik, a bal felöli, középső rész a májat mutatja, a jobb középső rész pedig a lépet. Mindkét oldali sávrész pedig a tüdőről mutat egy képet.

A nyelven található vastag lepedék egy összetett betegségre lehet magyarázat, akár egy krónikus gyulladással is szembe kell néznünk. Ha a lepedék vékony, akkor az immunrendszerünkkel lehet baj, kissé legyengülhetett a szervezetünk.

Ajánló: Erről árulkodik a lepedékes nyelv

Ha a lepedék barnás színűvé válik, akkor gombamérgezés vagy alkoholmérgezés lehet a kiváltó ok. Ha száraz a nyelv és még fáj is, akkor a szívvel és keringéssel lehetnek gondok. Ha teljesen sima lesz a nyelvünk, akkor gyomorhurut állhat e mögött, ha pedig érdessé válik, akkor valószínűleg magas savtartalmú ételt fogyasztottunk.

Ha bármelyik tünet jelentkezik és megfigyelhető a nyelvünkön annak megfelelője, menjünk orvoshoz, hogy még időben meg tudják állapítani, hogy szenvedünk-e valamilyen kórtól.

Forrás: szabadonebredok.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek