HolotropikumAkupresszúrás karkötő enyhítheti a migrénes hányingert

Akupresszúrás karkötő enyhítheti a migrénes hányingert

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A migrén miatt kialakuló hányinger az egyik legkellemetlenebb tünete a betegségnek és a betegek 80%-át érintheti. Dr. Medgyessy Zoltán, a fejfájások kiemelkedő kutatója (Berolina Clinic, Lohne, Németország) egy klinikai kísérlet során bebizonyította, hogy a belső csukló felszínén található P6-os, hányinger elleni pont akupresszúrás karkötő általi nyomásával hatékony hányingercsillapítást lehet elérni migrénes betegeknél.

migren

Dr. Medgyessy Zoltán 2013. június 27 – 30. tette először közzé kutatási eredményeit az amerikai Fejfájás Konferencián.

A migrén olyan betegség, mely cselekvésképtelenné, fogyatékossá tud tenni. Az Amerikai Migrén Alapítvány adatai szerint több mint 36 millió amerikait érint, többnyire nőket. Az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján a 19. fő ok a fogyatékosságra úgy nők, mint férfiak esetében.

Dr. Medgyessy 41 beteg esetében próbálta ki az akupresszúrás kezelést, akik esetében az utolsó három hónapból 33,1 telt el migrénes epizóddal és a hányinger intenzitása 6,2-10 között volt 10-es skálán. A betegeknek a hagyományos hányinger ellenes gyógyszeres kelezés helyett „Sea-Band” csukló pántot adtak, minek hatására a betegek 83%-a a hányinger enyhüléséről számolt be. A hányinger intenzitás átlaga lecsökkent 2,6-ra és a betegek több mint 98%-a továbbra is használná.

„Az akupresszúrás csuklópánt nem tartalmaz semmilyen gyógyszert, ezért is előnyös használata, mivel nem okoz semmilyen kölcsönhatást vagy keresztreakciót a migrén ellenni szerekkel, mint a szédülés vagy fejfájás. Még sok megválaszolatlan kérdés van a migrénnel kapcsolatban, de az ehhez hasonló felfedezések előbbre visznek bennünket a megértésében. Örülök, hogy a konferencia megadta számomra a lehetőséget, hogy bemutathassam eredményeim és megbeszélhessem kollégáimmal.” – mondta dr. Medgyessy.

Dr. Medgyessy Zoltán

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek