A zöld paradicsom biztosítja a C-vitamin ellátást télire.

Kényes időszakban vagyunk, amelyben minden eddiginél jobban oda kell figyelnünk az egészségünkre. A hideg évszak és a koronavírus-járvány valódi kihívást jelent a szervezetünk számára, de a jó hír az, hogy vannak olyan tápanyagokkal teli ételek, amelyek erősíthetik az immunrendszerünket.

Ezek közül az egyik a zöld paradicsom, ami a C-vitamin egyik alapvető forrása lehet a hideg évszakban.

A legtöbb európai országban nem is tudják, hogy a zöld paradicsom nemcsak, hogy ehető, de kifejezetten ízletes is. Nálunk általában savanyúságként készítik el, de vannak, akik lekvárt főznek belőle.

Érdemes befektetni egy kis energiát a zöld paradicsom savanyításába, mert tökéletesen passzol bármilyen húsételhez, zöldségekhez, de akár még paprikás krumplihoz is.

Egyes háziasszonyok azzal is tisztában vannak, hogy lehet igazán „ünnepivé” tenni: vörös káposztával vagy karfiollal kombinálják, esetleg sárgarépa és zeller szeletekkel díszítik.

Akkor is felhasználhatjuk, ha már érettebb, és a húsa rózsaszínes, így enyhén édes ízvilágot kapunk, ami még a savanyított görögdinnyét is felülmúlja. Annak érdekében, hogy jobban elálljon, és megőrizze a textúráját is, adjunk hozzá néhány szál tormát is.

A zöld paradicsom az egyik legjobb C-vitamin forrás a hideg időszakban, minden bizonnyal jobb, mint azok a déli gyümölcsök, amik több száz kilométereket utaznak, és hetekig állnak a raktárakban, mielőtt megvásárolnánk.

A savanyúságos üvegek télen nem hiányozhatnak a kamra polcairól, mert ezek nemcsak a kulináris hagyományainkhoz kötődnek, de az egészségünk megőrzésében is segítenek.

Fotó: bucatarietraditionala.ro

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.