A Wi-fi jelentős veszélyt jelenthet az egészségedre

A Wi-fi valóban veszélyt jelenthet az egészségre?

Elég bekapcsolni az okostelefonon a Wi-fi-t egy társas-, vagy panelházban, és máris több tíz csatlakozási lehetőség jelenik meg, amely, ha belegondolunk, számtalan sugárzási terhelést generál.

Még nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a vezeték nélküli internet valóban veszélyt jelent-e az egészségre, viszont több tanulmány is azt állítja, hogy bizony a Wi-fi, ahogy más telekommunikációs, sugárzáson alapuló eszközök, ártalmasak lehetnek a szervezetre nézve.

Ezt igyekszik megerősíteni az a tanulmány is, ami szerint a Wi-fi sugárzása előidézhet oxidatív stresszt, rombolhatja a hímivarsejtek minőségét, egészségügyi állapotát, változásokat idézhet elő a DNS-szerkezetben, vagy a belső elválasztású mirigyek működésében.

Éppen ezért a legtöbb szakember ezekben a tanulmányokban igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy csak akkor használjuk a Wi-fi-t, amikor szükséges, éjszakára pedig nagyon ajánlott kikapcsolni a készüléket, mert a sugárzásveszély megzavarhatja az idegsejteket, így az alvás minősége is romolhat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top