KuriózumA Volvo a gyalogosokra is gondol

A Volvo a gyalogosokra is gondol

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Meglepő kiegészítővel látták el a legújabb Volvo személygépjárművet (V40). Olyan légzsákkal szerelték fel, ami az esetleges gyalogos balesetekben nyújt védelmet – természetesen a gyalogosra nézve.

Új szemléletmóddal bővítette a biztonságra eddig is sokat áldozó Volvo cég a kiegészítőket: olyan berendezést szereltek autójukra, amivel a gyalogosok testi épségét hivatottak védelmezni. Ezen berendezés egy légzsák formájában van elrejtve a motorháztető közelében, és a gyalogos ütközések esetében felfúvódik, párnaként védelmezve a gyalogos+autó ütközés esetében gyalogosra mért ütést.

Kísérleti fázisban már korábban is létezett hasonló védelmi berendezés, de csak most építették be egy megvásárolható autóba is, amit a vásárlók állítólag szeptembertől láthatnak a szalonokban.

Méltányos, hiszen az európai közúti balesetek 14%-a gyalogos gázolás formájában történik, és mindeddig senki sem figyelt arra, hogy az autóval való ütközés során milyen súlyos sérülések érhetik a gyalogost. Most fordult a kocka és vélhetőleg a többi autógyártó is rövid időn belül beépíti védelmi rendszerébe az innovációt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek