LélektárA vőlegény vette fel a menyasszony családnevét, azt is elárulta, miért döntött...

A vőlegény vette fel a menyasszony családnevét, azt is elárulta, miért döntött így!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 32 éves Jessy Marshall és a 36 esztendős Michael Puhle a házasságok egyik legrégebbi hagyományát rúgták fel azzal, hogy esetükben a férj vette fel a feleség családnevét, és nem pedig fordítva.

A szerelmespár története valamikor 2017-ben kezdődött, amikor a két fiatal egy randiappon keresztül összeismerkedett. Az udvarlás közel 3 évig tartott, míg nem Michael egy augusztusi napon féltérdre nem ereszkedett egy Elisabeth Bay-ben lévő parkban, amely történetesen pont Jessy legkedveltebb parkja volt egész Sidneyben.

A két fiatal néhány hete, egészen pontosan november 13-án mondták ki a boldogító igent, ám a ceremóniát követő ünnepségen a hangulatfelelős a következőképpen jelentette be az ifjú párt: „Kérem üdvözöljék Jessica és Michael Marshallt!”

„Különlegesnek érzem magam, és szerencsésnek is. Michaellel mindig is őszinte volt a kapcsolatunk és mindig nyíltan beszélünk meg mindent – és azt gondolom, ez igazán figyelemre méltó” – kezdett bele Jessy, amikor arról kérdezték, hogy mi állhat a különös névválasztás hátterében.

A fiatalok úgy érezték, hogy szerelmük elég erős ahhoz, hogy változtassanak a régi hagyományokon, s mivel Jessy családja igencsak nagy, a kötelék is sokkal szorosabb a családtagok között, mint általában.

„Sokat gondolkodtunk, hogy egy vezetéknév mit is jelenthet számunkra, és a kézenfekvő döntés végül a Marshall lett. Ez egy nagyon természetes beszélgetés volt, ami mentén egészen visszanyúltunk a Marshall családnév örökségéhez.”

A nagy családra visszautalva Jessy így folytatta: „Bolondok vagyunk, nagyon sokat mókázunk, de tudom, hogy a nagy család olykor akár megterhelő is lehet, ezért az érezni, hogy valaki mégiscsak kötődni akar hozzánk, nagyon jó érzés.”

Michael is hasonlóképpen vélekedik

„Hiszek magamban annyira, hogy tudjam, mit is csinálok. A családnév választásának történelmében mindig is a nők feletti birtoklás volt a prioritás, de úgy gondolom, hogy ez már egyáltalán nem fontos, régimódi” – mondta.

Világszerte körülbelül csupán 3%-a veszi fel a férfiaknak a feleségük nevét, és Michael büszke arra, hogy ebbe az elenyésző arányba tartozik.

Nektek mi a véleményetek erről? Van a családotokban olyan, aki a feleség családnevét vette föl?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek