Az orvostudomány hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, és úgy tűnik, a szakemberek közel állnak ahhoz, hogy egyetemes gyógymódot találjanak a legfélelmetesebb betegség, a rák ellen.

Leon Dănăilă professzor azonban azt állítja, hogy az orvosi okok mellett mentális okok is közrejátszanak az emberek megbetegedésében, mégpedig a negatív gondolatok révén.

Dr. Dănăilă elmondta, hogy életünk legszörnyűbb betegségeit főként a negatív gondolatok okozzák.

A professzor meg van győződve a pozitív gondolkodás erejéről, és arról, hogy önmagunk szuggerálása fontos szerepet játszhat a betegségek gyógyításában.

„A betegséget 50%-ban a fizikai, 50%-ban a mentális állapot okozza. Az optimista embereknek nagyon jó immunrendszere van, míg a pesszimisták sokkal gyorsabban megbetegednek. A depressziós állapot néha rákhoz is vezethet” – nyilatkozta a neves orvos.

És bár a szakemberek intenzíven kutatják az agyat, még rengeteg ismeretlen áll előttük.

„Az agy még mindig eléggé ismeretlen a számunkra. Azt mondják, hogy ismerjük az agyi aktivitás 50%-át, de ennek az ismert 50%-nak a 25%-át olyan dolgok teszik ki, amelyeket még tovább kell kutatnunk. Az agyban 400 milliárd neuron van, minden neuron 100-200 mikronnal rendelkezik, és akár 3000 másik idegsejttel is kapcsolatban állhat” – magyarázta el dr. Dănăilă.

A szakember azt mondja, a szénhidrátok bár szükségesek az agy számára, mégis ártalmasak lehetnek, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk őket.

„Az agy nagyon sok oxigént fogyaszt. Az agyi aktivitás a szénhidrátoktól, édességektől függ, ezeket azonban az egyén betegségeinek megfelelő mértékben moderálni kell. Ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, minden ártalmas lehet az agyunknak. Nincsenek kifejezetten káros élelmiszerek, közepes mennyiségben minden jó az agyunknak.” – tette még hozzá az orvos.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.