BlogA várakozás ünnepe

A várakozás ünnepe

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Advent van. Megmagyarázhatatlan, különleges bizsergés van a levegőben. Elkezdődik valami és ez olyan életszerű. Olyan mintha  a tavasz illatát éreznénk a levegőben. Igaz,hogy hideg van, színtelen, ködös, csendes a minket körülölelő világ és mégis minden élettel telített. Ezért különleges ez az időszak, mert csodálatos és megismételhetetlen.

 KÉSZÜLŐDÉS. VÁRAKOZÁS. Nem egy folytatásos film következő részét várjuk vagy egy legújabb pletykát, hanem valami szépet és egészen egyszerűt, valami csendeset és meghatót : Jézust. Ő felénk jön, közelít és ez minden kereső ember szívét betölti. Meglep és felkavar. Rá várunk, Őt akarjuk. És ha az ünnep megérkezik az életedbe,akkor ünnepelj teljes szívvel,egészen és tisztulj meg kívülről és belülről.

Olvastad már: Advent – A várakozás üzenete

„S azóta minden esztendőnek a vége felé az Úristen emlékeztetni akarja az embereket arra, hogy a gonoszság útja hova vezet, s ezért ősszel a napok rövidülni kezdenek, a sötétség minden este korábban szakad alá, és minden reggel későbben távozik, hideg támad, és befagynak a vizek, s a sötétség uralma lassan elkezdi megfojtani a világot. Mi, emberek pedig megijedünk, s eszünkbe jut mindaz a sok rossz, amit elkövettünk az esztendő alatt, és amikor eljön a legrövidebb nap, és a Világosság angyala alászáll közénk jóságot keresni, egyszerre mind meggyújtjuk a karácsonyfák gyertyáit, hogy az Úristen, ha alátekint, fényt lásson a földön, s megbocsássa a bennünk lévő jó miatt a bennük lévő rosszat.”

   -Wass Albert-

Benedek Judit

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek