HolotropikumA tudomány megállapította: 6 dolog, ami a testeddel történik kávéfogyasztás során!

A tudomány megállapította: 6 dolog, ami a testeddel történik kávéfogyasztás során!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Naponta több tíz millió ember emeli fel a csészéjét és kortyolja el a kávéját, ami nélkül nem indulna el a nap. A kávé több jótékony egészségügyi hatással rendelkezik, főként ha bio minősítéssel rendelkező babkávéból főzöl finom kávét.

A tudomány megállapította: 6 dolog, ami a testeddel történik kávéfogyasztás során!

Most lássuk, milyen jótékony hatással bír a kávéfogyasztás!

1. Beindítja az emésztést

A kávé képes rövid távon plusz energiát adni a szervezet számára, ezért érdemes reggelente egy csészével meginni belőle. A Journal of Applied Physiology szaklapban megjelent tanulmány szerint a kávé növelte az izmok glikogén szintjét, ha például edzés után fogyasztott el valaki egy csésze kávét, ezért a sportolók, az orvosi előírásoknak megfelelően ihatnak kávét, ami még az emésztést is serkenti.

2. Javítja az agyműködést

Több kutatás szerint a rendszeres kávéfogyasztók akár 65 százalékkal is csökkenthetik az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét, ha naponta 3 csésze kávét elkortyolnak. A Parkinson’s News Today lapban megjelent tanulmányban arról volt szó, hogy már napi egy csésze kávé akár 60 százalékkal is csökkentheti a betegség esélyét. Emellett javítja a neurotranszmitter idegsejtek munkáját is, ezzel pedig javul az agy kognitív képessége.

3. Javítja a közérzetet

A The Harvard Public School of Health által felnőtt férfiakon és nőkön végzett kísérletek alapján az derült ki, hogy már napi egy csésze kávéval akár 50 százalékkal csökkenthető a depresszió, illetve az öngyilkosságra hajlamos érzések kialakulásának esélye. A kávé még emellett számos hasznos tápanyagot, antioxidánst, és olyan vitaminokat tartalmaz, mint a B5-, B3-, B2- és B1-vitamin, de van benne magnézium és kálium.

4. Segíthet megelőzni a bőrrákot

A Journal of the National Cancer Institute nemrég egy tanulmányt közölt arról, hogy legkevesebb napi négy csésze kávéval akár 20 százalékkal is csökkenthető a bőrrák, azaz a melanóma kialakulásának esélye. Ez a kávéban lévő antioxidánsoknak köszönhető elsősorban.

5. Segíthet megelőzni a májrákot

Manapság egyre gyakoribb a májrák, a világon a hatodik leggyakoribb halálos kimenetelű daganatos betegségként tartják számon. Ezen segíthet napi 3 csésze kávé, ami akár 50 százalékkal csökkentheti a májproblémák kialakulásának esélyét.

6. Segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegséget

A The Harvard Public School of Health tanulmányban igazolta, hogy a többet kávézók körében akár 11 százalékkal is kisebb lehet a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélye.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek