KuriózumA terapeuta szerint ez az 5 rossz női szokás, amivel a feleség...

A terapeuta szerint ez az 5 rossz női szokás, amivel a feleség elűzi a férfit a házasságából!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életben semmi sem állandó. Minden változik, csupán egy valami biztos: hogy semmit sem lehet készpénznek venni. Még az Isten színe előtt tett fogadalmat sem. Egyetlen kapcsolat/házasság sem úgy jön létre, hogy garantáltan örökké fog tartani.

Ahhoz, hogy valóban működjön, és érvényes legyen rá a „míg a halál el nem választ” sor a fogadalmunkból, komoly erőfeszítések szükségesek mindkét fél részéről. És ami a legfontosabb: ahol mindketten ugyanazt akarják, ott nincs veszély. Akkor kezdődnek a gondok, amikor csak az egyik akar a vásárba menni…

Egy kudarcba fulladt házasság még nem a világvége. Óriási fájdalom és veszteség megélni, hogy életünk ezen szakaszának vége, főleg úgy, hogy még gyengéd érzelmeket táplálunk a másik iránt, és valójában minket kosaraztak ki. Ugyanakkor, aki megtapasztalja, életre szóló leckét kap a kapcsolatok működéséről. Arról, hogy mit kell tenni – vagy éppen nem tenni azért, hogy a történet boldog véget érjen.

Marcey Rizzetta, engedélyezett klinikai terapeuta a szakmai megfigyelései mellett főként a saját tapasztalataira alapoz. Azt állítja, létezik a nőknek néhány rossz szokása, mely nagyban hozzájárul a kapcsolataik tönkretételéhez. Konkrétan öt dolgot nevez meg, ami miatt a férjek szinte azonnal válni akarnak.

1. Megpróbálják megváltoztatni a férjüket

Ez talán a leggyakoribb végzetes hiba, amit nőként nem tehetünk meg, de mégis megtesszük, mert a génjeinkben van. Ha te is kísérleteztél már vele, ne tedd! Amikor férjednek, a társadnak választottad azt a férfit, azért tetted, mert úgy szeretted őt, ahogy van. Elfogadtad őt olyannak, amilyen. Akkor most miért szeretnéd hirtelen megváltoztatni?

Tény, hogy egy kapcsolatban vannak és lesznek dolgok, amelyeken lehet és kell dolgozni, de fontos megjegyezni, hogy ez mindkét részről munkát igényel. Szóval ne vágd a fejéhez, hogy túl sokat tévézik, túl sok sört iszik, fogynia kell, vagy dobja már ki azt az elnyúlt pólót, amit annyira szeret. Mert mielőtt a férjed lett volna, biztosan tudtad ezeket róla, és valószínűleg még aranyosnak is tartottad.

És abba se ringasd magad, hogy most, hogy ő a tiéd, jogodban áll „megnevelni” őt. Nem gyerek, hanem egy felnőtt férfi, akit bár terelgetni kell, hogy a legjobb önmaga legyen, mégis sokkal többet érsz el nála azzal, hogy szóvá teszed, mit szeretsz benne, annál, hogy mit csinálhatna jobban.

2. Megpróbálják irányítani őt

Van egyáltalán valaki, aki kivételesen imádja, hogy bábuként kezelik? Nem hinnénk… Amennyiben kontroll alatt akarsz tartani egy férfit, tudnod kell, hogy az ellenkezőjét fogod elérni nála. Már csak azért is, mert „nem szabad”. Irányítani egy férfit annyit tesz, hogy lovat adsz alá, hogy a hátad mögött tegye meg azt, amit akar, még ha a világ legártatlanabb dolga is. De megteszi.

Egy nő, aki biztos a kapcsolatában, nem akarja a férje minden lépését irányítani. Hagyja őt szabadon, hogy tegye a dolgát, mert bízik benne. Viszont ahol nincs bizalom, ott bizonytalanság van, és az nem egy vonzó tulajdonság. Ráadásul olyan tettekre késztet, melyeknek súlyos következményei lehetnek. Jegyezd meg: nem az anyja vagy a férjednek, hanem a társa, ezért kezeld őt veled egyenrangú félként.

3. Kerülik az intimitást

Nőként könnyű „megfeledkezni” az intimitásról. Az egyik legnagyobb ok, amiért ezt tesszük, az lehet, hogy érzelmileg nem érezzük magunkat kiteljesedve, vagy egyszerűen csak dühösek vagyunk rá, mert megint valami „ostobaságot” művelt, így az utolsó dolog, amit most szeretnénk, hogy hozzánk érjen.

Kedves nők, a képesség, hogy elcsábítsatok egy férfit, bennetek van, szóval merjétek használni! Adj neki valamit, amin egész nap gondolkodhat, míg dolgozik. Egy üzenet, egy apró tárgy, amit becsempészel a táskájába – a lehetőségek végtelenek. És figyeld meg, milyen gyorsan változnak a dolgok, ha mindketten képesek vagytok ilyen módon kapcsolódni.

4. Elengedik magukat

Feleségként és családanyaként a mindennapok külön-külön maratonokként zajlanak, amelyekben nincs pihenő. A reggeltől estig tartó állandó pörgés nem tréfa, és legtöbbször magunkat helyezzük az utolsó helyre. Ezzel együtt megtörténik az is, hogy elengedjük magunkat.

Amikor nonstop pakolsz, főzöl, mosogatsz, ruhát teregetsz, takarítasz, asztalt terítesz, vasalsz, ruhát hajtogatsz, gyermeket fürdetsz, még a mosdóra is elfelejtesz időt szakítani, nemhogy fodrászra, műszempillára, ne adj’isten egy óra edzőteremre! De igazából időt fordítani magadra és arra, hogy jól nézz ki nemcsak a férjed számára lesz felvillanyozó, hanem neked is jót tesz. Ha magabiztos vagy a külsőddel kapcsolatban, és dicséretet kapsz érte, a hangulatod könnyen javulhat, függetlenül attól, hogy mennyire volt szerencsétlen a napod.

5. A férjük és a családja közé állnak

Valahányszor kivagy az anyósodra, és eleged van az „örökölt” családodból, ezt sose tedd így szóvá a férjednek. Ne becsméreld őket neki, hiszen a családja már jóval előtted megvolt, és genetikailag egy életre kötődik hozzá.

Vannak esetek, amikor a férjed családja valóban szörnyű, de nincs értelme, hogy erre rámutass, mert ha ennyire rosszak, akkor valószínűleg már ő is tudja. Ha konfliktus van, ami téged is érint, engedd, hogy ő rendezze. Ne fordulj a családja ellen, mert könnyedén leszel te az első számú közellenség, és ellened fordul a kocka. A legjobb, ha kimaradsz mindebből, mert szereted és tiszteled a férjedet. Maradj stílusos. Ne szítsd a tüzet, inkább hagyd, hogy ő oltsa el.

Egy kapcsolatban, melyben két ember egymásra van utalva, „nagyon könnyű arra összpontosítani, hogy mi mindent csinál rosszul, amit – ne érts félre – valószínűleg tényleg rosszul csinál. Terapeutaként azonban elmondhatom, hogy az egyik legnagyobb aranyszabályunk az, hogy csak arra koncentráljunk, amit mi magunk teszünk és gondolunk, ne pedig a másik cselekedeteire. Ha megváltoztatod az érzéseidet és a mások viselkedésére adott reakcióidat, sokkal könnyebb megváltoztatni a helyzetet. De, ami a legfontosabb, próbálj meg hálásnak lenni azért, hogy van egy ember, aki szeret téged. Tegyél azért, hogy ez így is maradjon. Ráadásul, ha így teszel, soha nem mondhatod azt, hogy nem próbáltad meg, és akkor majd őt hibáztathatod, ha nem jön össze” – javasolja Marcey Rizzetta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek