KuriózumA taoista szerzetes 5 tanácsa arra vonatkozóan, hogyan szabaduljunk meg a stressztől!

A taoista szerzetes 5 tanácsa arra vonatkozóan, hogyan szabaduljunk meg a stressztől!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan úgy vélik, hogy ha egy év folyamatos munka után, egy hétre elmennek nyaralni, akkor minden problémájuk megoldódik. De Pedram Shojai, a modern taoista szerzetes azt mondja: „Ha a mindennapi életünkben nem szerepelnek egészséges dolgok, akkor a jó egészségről csak álmodni lehet.”

Pedram Shojai már régóta gyakorolja a keleti gyógyászatot és igazi taoista szerzetes is, azonban messze áll egy közönséges „gurutól”. A „The City Monk” című könyvében Pedram ötvözi az ókori Kelet filozófiáját a modern boldogságra, egészségre és sikerre való törekvésekkel,- írja a New York Post.

Íme, öt tipp Pedram Shojaitól, amelyek kicsit jobbá tehetik az életünket, megszabadítva bennünket a ránk nehezedő stressztől!

1. Vigyázzunk az étrendünkre!

Shojai azt mondja, hogy ha nem kellő mennyiségű és minőségű ételt fogyasztunk, akkor ez megfoszt bennünket az energiánktól.

„Nem szabad vegyi gyárakból származó termékeket fogyasztani, ehelyett inkább valódi, a földeken termesztett élelmiszereket fogyasszunk, melyet a szervezetünk is könnyebben képes feldolgozni” – írja.

A szerzetes azt javasolja, hogy több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk nyers állapotukban, és jóval kevesebb húst.

2. Töltsük ki a napjainkat fizikai tevékenységgel

Ha minden nap nyolc és kilenc órát töltünk az irodában, akkor, egy órás edzés a munkanap végén, nem lesz képes ellensúlyozni a fizikai tevékenység hiányát. Ezért Shojai javaslata az, hogy a munkában 25 percenként tartsunk egy kis szünetet.

„Végezzünk tíz térdhajlítást …” – írja. „Vagy csak járjunk föl és alá legalább öt percig.”

3. Aludjunk eleget!

Rendszerint mindannyian, amint felébredünk, úgy kezdünk pörögni, akár egy mókus a kerékben, és a nap végére testünk már valóban a pihentető alvásra vágyik, ám elménk annyira tele van, hogy ezt nem engedi meg.

„Nyitott szemmel elalszunk, és azon gondolkodunk, hogy a fenébe nem vagyunk képesek elaludni” – írja.

Véleménye szerint ezen egyszerűen tudunk javítani azzal, hogy délután 14 óra után nem fogyasztunk semmilyen stimuláló élelmiszert, és úgy az otthoni, mint a munkahelyi világítást „enyhébbre” cseréljük.

4. Osszuk be megfelelően az időnket!

Shojai azon a véleményen van, hogy ha egyszerre túl sok dolgot vállalunk, és nincs módunk mindenikkel foglalkozni, akkor stresszel töltjük meg az életünket.

„Tanuljuk meg a „nem-et” mondás művészetét” – írja. „Fordítsunk időt, energiát és elszántságot a dolgok hatékonyabbá tétele érdekében.”

5. Okosan és megfontoltan költekezzünk!

„Ne pazaroljuk a pénzt teljesen haszontalan ostobaságokra” – mondja Pedram Shojai. Úgy véli, hogy a túlzott kiadások egyre inkább csak a még több munkára ösztönöznek: „Az idő a legértékesebb erőforrás, tehát ne pazaroljuk azt hiába.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek