A szürke emberek megpróbálnak megakadályozni másokat álmaik elérésében. Elítélnek, megaláznak, hazudnak, és elérik, hogy tele légy komplexusokkal. Ezek az emberek úgy élik az életüket, hogy mindig csak elvesznek másoktól, soha nem adnak. Rosszindulattal beszélnek, anélkül, hogy tekintettel lennének mások érzelmeire.

A „szürke lelkű” emberek ki akarják oltani benned a fényt. Miért? Mert nem biztosak önmagukban. Ahelyett, hogy megpróbálnának gyógyírt találni a fájdalmukra, másokra irányítják a negatív tapasztalataikat, hogy a külvilág elkezdjen megfelelni a saját belső világuknak.

A szürke emberek többféle módon elérhetik a céljukat: leértékelhetik mindazt, amit teszel, elvonhatják a figyelmedet az álmaidról, meggyőzhetnek róla, hogy feladni mindig egyszerűbb és praktikusabb, mint küzdeni, hogy elérd a célodat.

A világ tele van nemes lelkű emberekkel, akik az átélt kudarcok ellenére is pozitív rezgéseket bocsátanak ki. Megpróbálnak harmóniában élni önmagukkal és az univerzummal, és megtagadják, hogy valaha is megváltozzanak. De sajnos ezek a belső fénnyel rendelkező emberek sok szürke emberrel találkozhatnak, akik képesek eloltani ezt a fényt.

És ha ez a belső világosság kialszik, könnyen megtörténhet, hogy elkezdik azoknak az embereknek a viselkedését utánozni, akik hibásak a lelkükben uralkodó sötétségért. Ez a negatív lánc megakadályozhat benne, hogy továbblépj.

A szürke emberek azért mennek a fény felé, hogy kioltsák azt.

Hogy ismerheted fel azokat az embereket, akik rendelkeznek ezzel a belső fénnyel?

Sokan azt mondanánk, hogy mellettük késztetést érzünk rá, hogy mosolyogjunk. Szerények, de a szeretteikkel együtt élik át azok minden problémáját. Nem kérnek cserébe elismerést, de mégis sok olyan lélek lesz hálás nekik, aki segítségért fordul hozzájuk. Ezek az emberek mindent beragyognak a belső fényükkel.

De legkönnyebben arról ismerheted fel ezeket az embereket, hogy nem cipelnek zsákot a vállukon, tele megvetéssel, téves meggyőződésekkel, megalázó és sértő megjegyzésekkel.

Ezek az emberek értékelik az álmaikat, teljes harmóniában próbálnak élni minden emberrel, és, ami a legfontosabb, arra törekszenek, hogy életük végén ne megvalósítatlan álmok, hanem kellemes tapasztalatok vegyék körül őket.

Ha olyan emberekkel találkoznak, akiknek ugyanazok a céljaik, nem irigylik őket, éppen ellenkezőleg, barátságosak velük, és csatlakoznak hozzájuk az úton.

A belső világossággal rendelkező emberek támogatnak másokat, mert amikor a többi embert boldognak látják, ők maguk is boldogok.

A következő módszerekkel óvhatod meg a belső fényt, ha valaki megpróbálja kioltani azt:

1. Ne figyelj a szürke emberekre, és ne próbálj meg bebizonyítani nekik semmit. Ha nem tudod elkerülni, hogy meghallgasd a kommentárjaikat, ne próbáld meggyőzni őket. Csak elvesztegeted az energiádat, amire még szükséged lesz az utad során.

2. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik ugyanazokat az értékeket tartják fontosnak, mint te. Egész életedben találkozol majd olyan emberekkel, akik különböznek tőled, de ha sikerül találnod valakit, akinek hozzád hasonló eszméi vannak, azzal megkönnyítheted az utadat.

3. Hagyatkozz a humorérzékedre. A szürke emberek ugyanúgy menekülnek a humor elől, akárcsak a fény, a kedvesség és a pozitivitás elől, mert számukra mindezek a dolgok a veszély jelei. Ezért próbálj meg mindig mosolyogni.

4. Higgy az eszméid értékében. Azt mondják, hogy ha az ember nem harcol az elveiért, akkor vagy az elvek nem érnek annyit, vagy maga az ember. Tehát, ha úgy gondolod, hogy az elveid szabaddá és boldoggá tesznek, ne kételkedj bennük.

5. Ne pénzben, hírnévben vagy stabilitásban mérd a sikert. Nincsenek kész válaszok ebben az életben, csak történetek vannak. Tedd igazán fontossá a saját történetedet, anélkül, hogy az általánosan elfogadott mércével mérnéd azt.

6. Ne tulajdoníts jelentőséget a rágalmazásnak. Ne feledd, hogy mindig lesznek olyan emberek, akik elítélnek téged, és nem érdeklik őket a körülmények. De ezeknek az embereknek a véleménye nem számít. Miért hagyod, hogy a szavaik ekkora hatással legyenek rád?

Természetes, hogy szomorú vagy, ha megbántottak, vagy elárultak. A legrosszabb dolog, ami történhet, hogy teljesen elveszíted a reményt, vagy feladod az álmaidat, mert így nehéz lesz újra rátalálnod az élet értelmére.

Ne állj meg, ne engedd, hogy a szürke emberek téged is megfosszanak a céljaidtól. A saját életüket már tönkretették, most megpróbálják tönkretenni mások életét is.

Egyszerűen csak tedd fel magadnak a kérdést: Vajon én is csak egy újabb szürke ember akarok lenni?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.