KoktélA szülőket lesújtotta, amikor ikreiknél Down-szindrómát diagnosztizáltak - most büszkék arra, hogy...

A szülőket lesújtotta, amikor ikreiknél Down-szindrómát diagnosztizáltak – most büszkék arra, hogy a lányok szülei lehetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az orvos, aki közölte a hírt a szülőkkel, azt gondolta, a diagnózis összetöri a szívüket. A házaspár azonban azt mondja, soha semmit nem változtatnának meg lányaikban.

Abigail és Isobel Parry egypetéjű ikrek, akik 2011 júniusában születtek, és igazi csodát jelentettek szüleiknek, Jodinak és Mattnek. Annak az esélye ugyanis, hogy egy egypetéjű ikerpár esetében mindkét baba Down-szindrómával szülessen, egy a millióhoz.

A házaspárnak több különböző véleménnyel kellett szembenéznie lányaik állapotát illetően, és Jodi emlékszik rá, hogy az orvos, aki közölte velük a diagnózist, bocsánatot kért tőlük, amit az édesanya nem értett.

A szülőket lesújtotta, amikor ikreiknél Down-szindrómát diagnosztizáltak - most büszkék arra, hogy a lányok szülei lehetnek
Fotó: YouTube

A rendőrként dolgozó Jodi és a köztisztviselőként dolgozó Matt kezdetben nagyon megijedt, és úgy érezték, a diagnózis a világ végét jelenti a számukra, mivel azt hitték, nem lehet olyan életük, amilyent elképzeltek, de amikor látták, milyen csodálatosak a lányaik, megváltozott a véleményük.

„Az orvos azt mondta, sajnálja, hogy Abigailnek és Isobelnek Down-szindrómája van. A mai napig nem értem, miért sajnálkozott” – mondta Jodi. Férje, Matt, ugyanígy érez, és azt mondja, nem érdekli, hány kromoszómája van a lányoknak, szerinte mindenképpen tökéletesek. A szülők tisztában voltak azzal, hogy a rendellenesség egészségügyi problémákkal járhat, valamint azzal, hogy a lányok lassabban fejlődnek majd, mint más gyerekek, de azt is tudják, hogy ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne jó életük.

A lányok koraszülöttek voltak, és négy hetet kellett az újszülött intenzívosztályon tölteniük. A kórház elhagyása után is sok kihívás várt még a családra, de ugyanakkor rengeteg szeretetben és szórakozásban is volt részük, ahogy azt egy 2017-es dokumentumfilmben is bemutatták, ami bepillantást engedett a család életébe.

A szülőket lesújtotta, amikor ikreiknél Down-szindrómát diagnosztizáltak - most büszkék arra, hogy a lányok szülei lehetnek
Fotó: YouTube

A nővérek akkor 6 évesek voltak, és már iskolába jártak, méghozzá hagyományos iskolába, és nagyon jól boldogultak. Bár a beszédkészségük lassabban fejlődött, mint más, velük egyidős gyerekeké, egyértelműen látszott, hogy képesek fejlődni, és ismertek olyan szavakat, mint „apa”, „anya” és „Finn” – ami a bátyjuk neve.

Finn igazi védelmező idősebb testvér, aki el sem tudja képzelni az életét a húgai nélkül. Tökéletesen megérti, hogy a testvéreinek támogatásra és segítségre van szükségük, és meg is adja ezt nekik. „A Down-szindróma azt jelenti, hogy egy kicsit többet kell segítenem a húgaimnak, mintha nem Down-szindrómás húgaim lennének, mert úgy gyorsabban tudnának tanulni” – mondta Finn.

A Parry család a lancashire-i Chorley-ben él, és a kihívások közepette is nagyon sok vidámságban van részük. A lányok imádnak hintázni és trambulinon ugrálni, de rajzolni is szeretnek, a szülők pedig azt mondják, semmin nem változtatnának rajtuk.

A szülőket lesújtotta, amikor ikreiknél Down-szindrómát diagnosztizáltak - most büszkék arra, hogy a lányok szülei lehetnek
Fotó: YouTube

„A világon semmi nem győzhetne meg arról, hogy változtassak a lányaimon. Down-szindrómával is érdemes élni” – mondja az édesanya, aki szeretné, ha az orvos, aki annak idején közölte velük a diagnózist, láthatná, milyen csodálatosan boldogulnak az ikrek. „Szeretném megmutatni neki Abigailt és Isobelt, és megkérdezni, miért sajnálkozott, mert mi most már a világért sem cserélnénk el a lányainkat” – tette hozzá.

Jodi szerint Abigail és Isobel kizárólag pozitív dolgokat hoztak a világba, és bár több orvosi kivizsgálásra van szükségük, mint más gyerekeknek, sokkal több szeretettel, öleléssel és boldogsággal is örvendeztetik meg a szüleiket.

Jodi és Matt egy Twincess nevű oldalt is létrehoztak, hogy felhívják a figyelmet a Down-szindrómára, és eloszlassanak bizonyos mítoszokat és tévhiteket a rendellenességgel kapcsolatban. „Az a lényeg, hogy megünnepeljük a sikereket, ahelyett, hogy azokra a dolgokra összpontosítanánk, amikre nem képesek” – vallják a szülők.

A szülőket lesújtotta, amikor ikreiknél Down-szindrómát diagnosztizáltak - most büszkék arra, hogy a lányok szülei lehetnek
Fotó: YouTube

Szeretnék, ha az emberek megértenék, hogy a Down-szindróma diagnózisa még nem jelenti a világ végét. Jodi biztos benne, hogy a lányaiban rengeteg lehetőség rejlik, és csak azt szeretné, ha kapnának egy esélyt az életben.

Abigail és Isobel jól teljesítenek az iskolában, és a beszédkészségük is napról napra javul. Nagyrészt jelnyelven kommunikálnak, és bárhová is mennek, vidám, szeretetteljes magatartásuk mindenkire hatással van.

Az ikrek a közösségi oldalakon is nagyon népszerűek, ahol rengetegen halmozták el a családot jókívánságokkal. „Kis drágák, milyen boldogok! Fogadok, hogy nagyon büszkék vagytok rájuk” – írta az egyik hozzászóló.

„Milyen angyali páros. Isten segítsen nekik az iskolai kihívásokban. Imádkozni fogok értük” – tette hozzá egy másik felhasználó.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek