HolotropikumA szívroham 7 tünete a nőknél, amelyekre minden esetben figyelni kell!

A szívroham 7 tünete a nőknél, amelyekre minden esetben figyelni kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt gondolod, hogy a szívroham tünetei egyformák a férfiak és a nők esetében? Pedig van eltérés, ezért igyekszünk egy 2003-as tanulmány segítségével most elmondani, hogy melyek a nőknél szívrohamra utaló leggyakoribb tünetek.

Fotó: Freepik

1. Érzékenység, fájdalom kialakulása a felsőtestben

Az orvosok szerint bármilyen kellemetlen, szokatlan kialakuló érzést, fájdalmat a felsőtesten komoly kell venni, hiszen a szívroham során nem csak mellkasi fájdalmak alakulhatnak ki. Különösen a nőknél jöhet létre ilyen esetben az állat, a hátat, a karokat, a nyakat, vagy a füleket érintő fájdalom.

2. Légzési problémák

Ha egy nőnél szívroham alakul ki, akkor gyakran megtörténik, hogy kapkodva veszi a levegőt, mert a szervezet így próbálja meg biztosítani az oxigénellátást. Azonban ez az állapot sokáig nem tartható fenn, így minél hamarabb el kell jutni a kórházba.

3. Izzadás

Az nem jó jel, ha valaki hirtelen leizzad, mert ez a tünet azt vetítheti előre, ha az illetőnél szívroham következett be. Akkor van baj, ha hideg verejték és szédülés együttesen jelentkezik, ilyenkor kötelező mentőt kell hívni.

4. Hányás, hányinger, émelygés

Egy friss tanulmányból az derült ki, hogy az 55 évnél idősebb nők esetében 3 nőből 2 szívroham előtt émelygést, emésztési panaszokat, hasfájást, hányingert tapasztalt. Azt eddig is tudták az orvosok, hogy a hányinger, émelygés a szívroham egyértelmű tünetei közé sorolhatók, ezért a nőknek különösen oda kell figyelni ezekre a jelekre.

5. Furcsa érzés a mellkas tájékán

Dr. Judity Hilevi Lichtman orvos szerint a nőknek különösen oda kell figyelniük a mellkasuk környékén kialakuló fura érzésekre, enyhe nyomásokra, rosszullétekre, bizsergésekre, amelyek szétáradnak a test többi részében is, mert ez a szívroham egyik jele lehet. Ha valaki ezt tapasztalja magán, menjen be a legközelebbi kórházba.

6. Meghűlésre utaló jelek

Sokan a kimerültséget, erőtlenséget, émelygést, bizonyos fájdalmakat, hasi panaszokat összekeverik a megfázás tüneteivel, közben ezek a jelek akár a szívroham előhírnökei is lehetnek. Szóval, minél figyelmesebb valaki, annál jobban megismerheti a testét, így akár a szívrohamot is időben észreveheti, megmentve ezzel az életét.

7. Hirtelen kialakuló fáradtság, kimerültség

A felmérések szerint a hirtelen kialakuló fáradtság a szívroham egyik jele lehet, különösen a nők esetében. Főként akkor kell aggódni, ha az illető nem tud felkelni az ágyból, nincs ereje megállni a lábán, szédül, nem tud összpontosítani, nyomást érez a mellkasában és az egész teste elnehezül.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek