LélektárA szeretet 7 állomása

A szeretet 7 állomása

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szeretet nemcsak egy lecke a szexről, az érintésről vagy az életről. A szeretet egy mély szellemi lecke is. A Káma Szutrában például, Deepack Chopra a szeretet 7 spirituális törvényét ismerteti, azt a 7 fázist, amelyen a szeretet áthalad.

A szeretet hosszú utat tesz meg addig, míg „hazatalál”. Ezt az utat azonban világosan ismeri, velünk ellentétben. Ha meg szeretnéd ismerni a szeretet útját, ha a legmélyebb érzésként szeretnéd azt megélni, ha tudni akarod, miből áll, hogyan néz ki az igazi, valódi szerelem, az alábbiakban felfedezheted!

Olvastad már: Intim pillanatok esztétikája

1. fázis – a Vonzalom törvénye

Kinyitjuk a szeretet kapuit, ha hitelesek vagyunk. A hitelesség ugyanis a szeretet alapja, az első lépés. Az, hogy önmagad vagy, a magad természetességében, eredetiségében, maszkok és adalékok nélkül, vonzóvá tesz téged a másik fél szemében. Továbbá az, hogy őszintén vagy önmagad, és kényelmesen érzed így magad, jelenti a vonzalmat. Chopra szavaival élve, akkor vagy vonzó, ha teljesen őszintén fejezed ki magad.

2. fázis – a Bolondos szerelem, a Vakság törvénye

Többek vagyunk, mint egy test, ami az őrült vágyat érzi arra, hogy megérintsen egy másik testet. Amikor a vonzalom már nagyon erős, és őrült vágyat érzünk arra, hogy testünk egy másikkal összefonódjon, már más szinten kommunikálunk, egy sokkal mélyebb szinten. Egy másik valóság felé nyitunk, túlvilági szinten éljük meg az érzelmeket. Ezáltal a körülöttünk lévő világot más szemmel nézzük, mindennek hirtelen bája, varázsa lesz. Ez a szerelem szeme, amely csak félig van nyitva.

3. fázis – az Egyesülés törvénye

Elveszed a másiktól azt, amit te sosem szerezhettél volna meg. És adsz valamit, amit senki sem képes adni. Ez a fázis nagyon mély, nagyon szép, nagyon nehéz elérni és megtartani, viszont nagyon csábító is. A kommunikáció a kapcsolat két szív között, ebben a fázisban pedig a szerelmesek egy ismeretlen térségbe költöznek, ahol megosztják egymással azokat a dolgokat, amiket ők sosem szerezhettek volna meg – írja Chopra. A szoros kapcsolatok fázisában, a két lélek összeér, és egymás gondolatából is képesek olvasni a felek. Azért nehéz ezt elérni, mivel ha kitárod teljesen magad a másik fél előtt, sebezhetővé válsz. Így lehetnek fenntartásaid. Viszont megéri elengedned magad, az új, rendkívüli tapasztalatokért.

4. fázis – az Intimitás törvénye

Ajándékozd oda magad, semmilyen maszk nélkül. Chopra szerint ez az intimitás „meghatározása”. Az ember húsból és szellemből tevődik össze. Ebben a fázisban a hús a hússal, a szellem a szellemmel egyesül, olvad össze. Itt a szexuális és spirituális energia egy hatalmas energiává kovácsolódik, az univerzum kreáló, szent energiájává. Amikor elérjük ezt a szintet, nem tudunk eltitkolni semmit, nem hordhatunk maszkot, nem tudunk színlelni egyetlen érzést sem. Egyszerűen csak ott kell lennünk, abban a pillanatban, semmi akadály nélkül – magyarázza a szerző.

Olvastad már? Az élet 11 nagy igazsága

5. fázis – az Elhagyás és a nem-kötődés törvénye

Elvesztődsz a másikban azért, hogy újra magadra találj. Ez egyáltalán nem szeretetellenes cselekedet, sőt! Chopra szerint, ha elvesztődsz a másik félben, az a legjobb módja, hogy önmagadat megtaláld, az én-edet. Ebben a fázisban felhagyunk a kötődéssel, ami ragaszkodást, függőséget, rabságot jelent. A szerelem viszont szabadság, nem-kötődés, amely lehetővé teszi, hogy a felek határtalanul és megszorítások nélkül fejlődjenek. Az igazi szerelemben nem érzünk késztetést arra, hogy irányítsuk a másikat, hogy meghódítsuk, hogy rámenősködjünk, erőszakoskodjunk. Az elhagyás erről szól, hogy tudjuk, miként engedjük, hogy legyen – világosít fel Chopra.

6. fázis – a Szenvedély törvénye

Szeretve élsz… mert a szeretet az élet. Chopra azt állítja, az élet iránti szenvedély ugyanaz, mint a szeretet iránti szenvedély. Merthogy az élet a maga lényegében nem más, mint szeretet. A szenvedély nemcsak fizikailag fogható fel, a vágy és annak felszabadulásának formájában. A szenvedély nem valamiért, valamilyen okból létezik. Ő csak van.

7. fázis – a Mámor törvénye

Extázisból jövünk, és az extázis az, ahová el kell jutnunk. Ebből az állapotból jöttünk, és ide is kell visszatérnünk – gondolja Chopra. Az extázis, mámor, elragadtatás nem más, mint a mi eredeti lelkiállapotunk, kiindulópontunk. Azt jelenti, hogy túllépjük emberi mivoltunkat, határainkat, és elérjük a magas pontot, a szellemi átalakulás pontját. Hogyan? Úgy, hogy áthaladunk mind a hat fázison, megélve az intimitást, majd a szenvedélyt és végül a mámort. Ez a szeretet végállomása. Ide kell eljutnia, hogy teljessé váljon.

Olvastad már? Egy gramm szerelmet kérek

Te melyik fázisig jutottál el?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek