KuriózumA szavaknak varázserejük van - 7 könyv, amelyet minden nőnek el kell(ene)...

A szavaknak varázserejük van – 7 könyv, amelyet minden nőnek el kell(ene) olvasnia!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A könyvek csodálatos menedéket nyújtanak, megoldásokat hoznak bizonyos helyzetekre, mély üzeneteket hordoznak a sorok között, megnyugtatják a lelkedet, reményt adnak és fejlesztik a képzeletedet. Egy könyvvel bármikor a világ bármely pontjára elutazhatsz. Mert a szavaknak valóban varázslatos erejük van!

Ha már beköszöntött a szürke, esős, télre forduló idő, mivel sem lehetne jobban feldobni az unalmas estéket, mint egy remek olvasmánnyal! Ha épp elakadtál, és nem tudod, mit olvashatnál, íme néhány lenyűgöző kötet, amelyet minden nőnek el kellene olvasnia legalább egyszer az életben.

1. Sylvia Plath: Az üvegbúra

Önéletrajzi ihletésű, fiktív részletekkel fűszerezett regény, melyet a tragikusan fiatalon, harmincévesen elhunyt Sylvia Plath szerzett. A könyv főhősnője Esther, egy rendkívül tehetséges, de súlyos pszichés problémákkal küzdő amerikai lány. Bár úgy tűnhet, ő a sors kegyeltje, valójában csak vergődik, fuldoklik a társadalom üvegbúrája alatt.

A nyomás terhe alatt depresszív állapotba kerül, és többízben megpróbál véget vetni az életének, ezért elmegyógyintézetbe kerül. Elindul végül a gyógyulás útján – nem úgy, mint az őt megalkotó Plath, aki a könyv premierjét követően lett öngyilkos.

2. Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

A 2006-ban megjelent lebilincselő regény közel egy éven át uralta a bestsellerlistákat, Oprah Winfrey műsorában is megfordult, ihletett adott egy szintén fantasztikus játékfilmhez, melynek főhősnőjét Julia Roberts alakítja, 30 nyelvre fordították le, 10 millió példányban kelt el.

Ez a könyv egyszerűen zabálható: vicces, magával ragadó, szellemes memoár. „Gilbert szövegének üzemanyaga az intelligencia, a szellemesség és a gyakorlatilag ellenállhatatlan köznyelvi túláradás egyvelege” – minősítette a kötetet Jennifer Egan.

3. Sven Ortoli & Michel Eltchaninoff: Világvacsorák – túlélési kézikönyv

Egy vacsoránál nem feltétlenül szükséges a filozófia, de mégis mindig jelen van (ki is derül, hogy miért). E nélkülözhetetlen kézikönyv szerzői ahelyett, hogy Arisztotelésszel, Schopenhauerrel és Godel tételével töltenék meg a légkört, inkább az előételben tálalják a metafizikát, a sült alatt a pornóetikát dicsérik, a desszertet pedig az epikureizmus ürügyén utasítják el. Nincs rá garancia, hogy legközelebb meghívnak.

4. Scott Peck: Az önmagadhoz vezető út

M. Scott Peck pszichiáter, pszichoterápiában nagy tapasztalattal rendelkező pszichiáter könyve alapvető dolgokról szól, amelyek az emberiség mai fejlődésével kapcsolatosak: gondolkodás, tudatosság, tudás és spirituális fejlődés, a személyes életben vagy szervezett keretek között hozott döntések, de Isten „megismeréséről” is.

A szerző, aki maga is tudós, ebben a könyvben a Teremtés misztériumát, az embert, mint annak részét, a hithez vezető utat és annak megőrzését igyekszik megérteni.

5. Linda Papadopoulos: Ezt mondják a férfiak, azt értik a nők. Hogyan küzdjük le a kommunikációs problémákat.

Nem meglepő, hogy a férfiak és a nők másképp látják a dolgokat – a problémák megközelítési módjától kezdve az érzelmi nehézségek kezeléséig -, de ha a kapcsolatokról van szó, akkor bizonyára sosincs unalmas pillanat.

Linda Papadopoulos kognitív-viselkedésterápiára szakosodott pszichológus végigvezet minket a párkapcsolat életútján az első randevú katasztrófáitól kezdve a szülőkkel való találkozáson át a Nagy Kérdés feltevéséig és azon túl, megvizsgálva a leggyakoribb buktatókat és azt, hogyan kerülhetjük el őket.

6. Mandana Hoveyda: Jól vagyok! Hasznos útmutató a szakítás utáni első 100 naphoz

Humoros, mégis praktikus útmutató vicces és elgondolkodtató illusztrációkkal minden olyan lánynak és nőnek, akinek meg kell birkóznia a szerelmi csalódással és a szakítás fájdalmával. A könyv a szakítás utáni első 100 napra tartalmaz tanácsokat, minden egyes napot komikusan szemlélve, mint a felépülési folyamat egy-egy szakaszát.

7. Clarissa Pinkola Estes: Farkasokkal futó asszonyok. Történetek és mítoszok a vad nő archetípusáról

Minden nőben egy erőteljes, jó ösztönökkel megáldott, szenvedélyes, kreatív és bölcs teremtmény lapul. Gyakran azonban a kultúra és a társadalom elfojtja ezt a „Vad Nőt”, elhallgattatja, makacsul próbálja „civilizálni”, merev szerepekbe kényszeríti, amelyek elfojtják az impulzusait.

A mítoszok és legendák által lenyűgözött pszichoanalitikus és mesemondó Clarissa Pinkola Estes arra hív minket, hogy visszaszerezzük ezt a mélyen bennünk eltemetett, vibráló, nagylelkű, teljes és életadó részt. A női alvilág romjain végzett pszichoarcheológiai ásatásokon keresztül, valamint ősi hagyományokra, mítoszokra és történetekre támaszkodva megnyitja az utat, és megmutatja, hogy mindenkinek hatalmában áll újra felfedezni a benne rejlő „vadállatot”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek