HolotropikumA szakértők szerint ezért jó, ha éjszaka zoknival alszol

A szakértők szerint ezért jó, ha éjszaka zoknival alszol

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Télen sokan alszanak zokniban, nem csak azok, akiknek esetleg keringési problémáik vannak, és állandóan hidegek a végtagjaik. Te szoktál zokniban aludni? Jóleső dolog egy puha, meleg zoknit felhúzni ágyba bújás előtt, igaz? Most megtudhatod, hogy milyen pozitív hatása van még ennek a szokásnak.

Az éjszakai alvás minősége és mennyisége nagyban befolyásolja a másnapi teljesítményedet, azt, hogy mennyire lesz eredményes a napod. A fáradtság, kialvatlanság hatással van az immunrendszered állapotára, de hajlamosabb lehetsz a megfázásra, a fertőzésekre, a cukorbetegségre, a szív-, és érrendszeri betegségekre is.

Vannak, akik úgy próbálják védeni egészségüket, hogy zokniban alszanak éjszaka. Most megtudhatod, hogy a szakértők szerint mennyire egészséges a zokniban alvás. Az általános nézet az, hogy a zokni viselése az éjszaka folyamán egy igen pozitív dolog, hiszen hatására sokkal nyugodtabb lesz az alvásod.

Ha ehhez a módszerhez folyamodsz, egy kicsit becsapod a tested, hiszen mesterségesen gerjesztesz meleg hőérzetet, viszont a nyugodt alvás érdekében ez a legkevesebb, amit megtehetsz.

A zokni hatására az erek kitágulnak, és meleg hőérzet tölti el a szervezetet. Az agy úgy érzékeli, hogy minden a legnagyobb rendben van, melynek következménye a nyugodt alvás lesz.

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy az éjszakai zokniviselés segítségedre lehet a pihentető alvásban, serkenti a memóriát, de hatására regenerálódik a bőr is. A kiegyensúlyozott testhőmérséklet hatására élvezheted mindezeket a pozitív előnyöket.

A zokni viselése által megakadályozhatod a hőhullámok, és az éjszakai izzadás kialakulását. A szakértők viszont felhívják arra is a figyelmet, hogy semmiképp ne abba a zokniba aludj, amiben egész nap voltál, legyen egy vékonyabb, direkt éjszakai, pamut zoknid, ami ne legyen túlságosan szoros, mert az csak negatív irányba befolyásolja vérkeringést.

Gondoskodj róla, hogy a szobában a pihentető alváshoz szükséges ideális 16-19 fok legyen. A pizsamád pedig kényelmes, pamut anyagból készüljön, soha ne viselj túl szűk, vagy könnyen felcsúszó ruhadarabot. Kerüld a műanyag, vagy selyem anyagból készült hálóruhákat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek