Több táplálkozásszakértő is egyetért abban, hogy az egyik legegészségesebb hús a bárányhús.

A húsvéti asztal sztárja nagy mennyiségben tartalmaz hasznos Omega 3 zsírsavakat, de van benne B12-, B3-, B5-, B6-, K- és E-vitamin, és meg kell említeni még az ásványi anyagokat is, a cinket, a szelént, a foszfort, a káliumot, a rezet, a magnéziumot, a nátriumot, a mangánt és a kalciumot.

A bárányhús gazdag magas minőségű fehérjékben, Omega 3 zsírsavakban, de van benne oleinsav és a sportoláshoz, izomnöveléshez szükséges kreatin is. Mivel a bárányhúsban sok a vas, ezért fogyasztásával megelőzhető a szív- és keringési betegségek, valamint a vérszegénység.

A bárányhúsban található sok B-vitamin hozzájárul a fehérjék, zsírok, szénhidrátok megfelelő lebontásához. Emellett a bárányhús fogyasztása révén erősödik az immunrendszer is.

100 g bárányhús fedezi a szervezet napi cinkszükségletének 38 százalékát, ezért a sebek például hamarabb fognak begyógyulni, és a látás is javulhat.

A táplálkozásszakértők szerint a legjobb, ha roston sült bárányhúst fogyasztunk zöldségsalátával. Kerüljük a tálalását kenyérrel, vagy krumplival, mert ezáltal nehezebbé válik az emésztés.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.