A szakemberek szerint a sírás egészséges: ez történik a szervezetedben minden elsírt könnycseppkor

Már kiskorodban azt hajtogatta minden felnőtt, hogy nem szabad sírni? A mi társadalmi normáink szerint az az elfogadott, ha bánatod van, nem mutatod ki, inkább el kell fojtani, hiszen a sírás a gyengeség jele!

A szakemberek szerint a sírás egészséges: ez történik a szervezetedben minden elsírt könnycseppkor

A sírásnak azonban számos pozitív hatása van, azon túl, hogy felszabadít, és megszabadít a feszültségtől. Lehet, hogy sokak számára hihetetlen, de létezik olyan, hogy sírás terápia, ami ráadásul igen pozitív hatással van az emberi szervezetre.

Szakértők szerint a sírásnak ugyanolyan pozitív hatása van, mint a nevetésnek. A könnyezés méregtelenítő folyamatokat indít be, számos felgyülemlett baktériumtól szabadít meg. Ezentúl nyugtató hatása is van, hiszen a sírás során a test bizonyos nyugtató vegyületeket bocsát ki. Ezért érezheted magad álmosnak, és megkönnyebbülten egy kiadós sírás után.

A kisgyerekek ösztönösen sírnak, hogy megszüntessék a felgyülemlett negatív energiát, csak aztán ahogy az évek telnek, megtanulják, hogy nem illik sírni, inkább elfojtják indulataikat. A felgyülemlett negatív energiákból pedig idővel kialakulnak a betegségek.

Az orvosok és pszichológusok szerint nagyon egészséges a sírás, a könnyek nagy mennyiségű stressz hormont tartalmaznak. A depresszió, szorongás, és pánikbetegség nagymértékben orvosolható lenne egy kiadós sírás segítségével.

A japánok például rendszeresen alkalmazzák a sírás terápiát, ők tudják, hogy mennyire jótékony a pityergés. Sőt, egy helyi vállalkozó virágzó üzletágat fejlesztett ki a sírásból. Egy fiatal üzletember, Hiroki Terai indította el azt a vállalkozást, mely segítségével a nők sírás által szabadulhatnak meg a felgyülemlett indulataiktól, a negatív energiáktól. A megríkató pedig egy igen helyes férfi, Ryuei-san, aki nem mellékesen nagy közkedveltségnek örvendő zenész.

A japánok úgy tartják, hogy egyetlen csepp könny egy hétre megszabadít a stressztől.

Szóval, sírni jó!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Top