HolotropikumA stressz 5 súlyos következménye, amelyről nagyon ritkán hallani!

A stressz 5 súlyos következménye, amelyről nagyon ritkán hallani!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ma már senki előtt nem titok, hogy a stressz nagyon ártalmas az emberi szervezetre, főként ha szinte mindig jelen van, ezzel rombolva a közérzetet, a hangulatot, de akár az agyi kognitív funkciókra is káros hatással lehet.

A stressz 5 súlyos következménye, amelyről nagyon ritkán hallani!

Az orvosok újabban arra jöttek rá, hogy a különböző betegségek kialakulásának 70 százaléka a stresszre vezethető vissza. Ezért lenne fontos, minél kevesebbet aggódni, és minél többet mozogni, ami az egyik leghatékonyabb stresszűző módszer.

Most következzen a stressz 5 olyan következménye, amelyről ritkán beszélnek, még az orvosok is!

1. Aki stresszes több zsíros, édes ételt eszik, mégpedig nagy mennyiségben

A kutatók megfejtették, hogy a kortizol nevű stresszhormon emelkedő szintje miatt megnő az étvágy, főként a zsírban, sóban és cukorban gazdag, sült ételek iránt. Mikor stresszes vagy, akkor kell valami elfoglaltság, ami megnyugtat, és ez lehet az evés, a finom ételek kínálta élmény.

Ha tudod, hogy stressz hatására szeretsz enni, akkor a sütik, csipszek helyett inkább válassz egy almát, vagy valamilyen friss zöldséget.

Ezt már olvastad? 7 viselkedés, ami egyértelmű jele a stressz-függőségnek!

2. Memóriagondok

Ha egy stresszes időszak közepében vagy, akkor ha jobban odafigyelsz, észreveheted, hogy feledékenyebbé válsz, és napról napra több mindenről megfeledkezel. A nagy mennyiségű kortizol hormon megakadályozza az idegsejtek megfelelő működését, ami zavart kelt az agyban, aminek az egyik következménye a hanyatló memória felbukkanása.

3. Hajhullás

Főként a férfiak hajtincseire káros a stressz. Ilyen állapotban a kortizol megakadályozza, hogy a véráramban lévő tápanyagok, oxigén eljusson a hajhagymákba, így azok évről évre gyérülnek, hullanak.

4. Megemelkedik a vércukorszint

A cukorbetegségben szenvedők tisztában vannak azzal, hogy stressz hatására megemelkedik a vércukorszintjük. Azért, hogy ne uralkodjon el rajtad a stressz, mozogj rendszeresen, sétálj a természetben, találkozz a barátaiddal, és szokj le az édességekről, a dohányzásról, a túlzott alkohol fogyasztástól.

Ezt már olvastad? A magas vércukorszint jelei, amit jó, ha te is mihamarabb felismersz

5. A stressz miatt kisebb lesz az agy

A hosszú ideig tartó intenzív stressz képes befolyásolni az agy térfogatát, ami nem csak memóriagondok kialakulását eredményezi, hanem negatívan hathat az ítélőképességre és az agysejtek működésére, amelyek többek között az érzelmekért, illetve önuralomért felelnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek