Holotropikum7 viselkedés, ami egyértelmű jele a stressz-függőségnek!

7 viselkedés, ami egyértelmű jele a stressz-függőségnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A stressz-függő egyének vérében található adrenalin és kortizol hormonok szintje jóval magasabb, mint egy átlagos személyé, ezért újabb és újabb stressz hatásnak akarják kitenni magukat. Ez a 7 viselkedés egyértelműen kimutatja, ha valaki imádja, ha stressz hatása felpörgeti.

7 viselkedés, ami egyértelmű jele a stressz-függőségnek!
Fotó: Pexels.com

1. Élvezi a hajsza izgalmait

Mindent az utolsó pillanatra hagyva épp hogy elkészül a dolgával, és pár perccel a határidő előtt bejezi be a munkáját, amikor már a nyomás a tetőfokára hág. Ez a halasztgatás tiszta jele annak, hogy élvezi a borotvaélen táncoló helyzetek feszültségét.

2. Megvonja magától a pihenést

„Majd pihenek, ha meghaltam!” – ez a mottó fejezi ki a legjobban a stressz-függők életszemléletét. A fizikai és szellemi pihenők beiktatása fellazítaná a munkamenetük pörgését.

3. Vagy ők találják meg a drámát, vagy az talál rájuk

A stressz-függő emberek tudatosan keresik a drámai és feszült helyzeteket, mert az ebből adódó kockázat izgalma feldobja az unalmas mindennapjaikat, így még több adrenalinhoz juthatnak. Olyankor még a sulykot is képesek elvetni és olyan rizikós tetteket követnek el, mint az ittas vezetés. Tudósok szerint az ilyen és ehhez hasonló veszélyes és olykor agresszív cselekedeteket az agy alacsony dopamin szintje szüli. Ha valaki folyamatosan vitában áll másokkal az is egyértelmű jel, mivel az agy a vita folyamata közben adrenalint, és dopamint szabadít fel, és ez a két ingerületátvivő anyag okozza a függőség kialakulását.

4. Elképesztően jó időérzékük van

Gondolkodtál már azon, hogy hány percet vársz a liftre, hogy megérkezzen? És ez idő alatt mennyi más dolgot csinálhattál volna? Kétlem, viszont a stressz-függő emberek napi szinten így gondolkodnak. Mindig arra törekednek, hogy minden idejüket produktívan töltsék, és olykor megérzésből képesek helyesen megtippelni az adott időt.

5. Ha nincs nyomás, akkor kreálnak

Ha az eredeti határidő még messzebb is lenne, ők újat teremtenek maguknak és ahhoz mérten látnak neki fejvesztve a feladatnak.

6. Az aggódás az, amit igencsak jól tudnak csinálni

A jövő miatt aggódni eléggé felkavaró érzés, hiszen nem tervezhetünk az ismeretlenbe. A stressz-függők, viszont folyamatosan ezt teszik, és képtelenek a jelenpillanatnak élni.

7. Azonnali eredményeket várnak el

Mivel mindig rájönnek, hogyan is oldhatják meg az előttük álló problémákat, ezért még arra is jut idejük, hogy másokat stresszeljenek annak érdekében, hogy jobb teljesítményt produkáljanak. Ezért sokszor főnökösödnek és türelmetlenek, de ha érzik, hogy a nyomásuk hatására valami eredmény születik, elégedetten dőlnek hátra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek