HolotropikumA pszichoszomatikus tünetek jelentése: ezt jelentik a lelki bajok testi megnyilvánulásai

A pszichoszomatikus tünetek jelentése: ezt jelentik a lelki bajok testi megnyilvánulásai

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pszichoszomatika kifejezés a lélek és test egységére utal. A pszichoszomatikus orvoslás érzelmeink, félelmeink és pszichológiai blokkjaink egészségre gyakorolt ​​hatásával foglalkozik. Tudományosan bizonyított, hogy a lelki problémák testi betegségekhez vezethetnek.

Ezt üzenhetik a különböző testi tünetek

Fejfájás: Ha gyakran vagy tartósan fáj a fejed, akkor a probléma a gondolataiddal lehet – előfordulhat, hogy túl sok információt kell feldolgoznod, esetleg túl sokat foglalkozol bizonyos gondolatokkal.

A fejfájás gyakran előfordul olyan embereknél, akik elfojtják az érzelmeiket. Ez a probléma alacsony önbecsülésről, félelmekről és belső szemrehányásokról tanúskodik, és arról, hogy az illető minden érzését magába fojtja.

Haj: Ha problémáid vannak a hajaddal (korai őszülés, hajhullás, száraz, élettelen haj), az a stressz, tehetetlenség vagy a kétségbeesés jele lehet. Ezek a problémák abból adódhatnak, ha az ember állandó félelemben és feszültségben él. De néha az egészségtelenül nagy ego, büszkeség, és az Isten iránti öntudatlan harag is okozhat hajproblémákat.

Nyak: A nyak összeköti az elmét (fej) és az érzékeket (test). A nyaki fájdalom azt jelzi, hogy a kettő nincs összhangban egymással. Metafizikai szinten ezt úgy kell értelmezni, mint egy hidat az anyagi és a szellemi dolgok között.

A nyaki fájdalmak a rugalmasság hiányára utalnak: az ember fél megfordulni, hogy ne kelljen hallania az igazságot, amit esetleg a háta mögött mondanak ki, ezért inkább figyelmen kívül hagyja a helyzetet, ahelyett, hogy tisztázná azt.

Száj: A szájüreg betegségei (például szájgyulladás), idegességről árulkodnak. Ha gyakran beleharapsz a nyelvedbe, megbünteted magadat a túl sok beszédért, ha pedig az ajkadat harapod meg, az szorongásra, titkolózásra utalhat. A száj az új dolgok elfogadásához is kapcsolódik. Bármilyen probléma jelenik meg ezen a területen, az ezzel kapcsolatos nehézségekre utalhat.

Ajkak: Az ajkak érzéki természetünket tükrözik. A belső problémáktól függően a következő árulkodó tünetek jelentkezhetnek rajtuk:

  • Repedezett ajkak: az ellentmondásos érzések miatti folyamatos belső őrlődésre utalnak.
  • Ajkak harapdálása: önmagunk büntetése az érzékiségért.
  • Herpesz: ugyanarra utal, mint az ajkak harapdálása, csak súlyosabb formában.

Túlsúly: Ha valaki túlsúlyos, nem árt, ha átértékeli a belső világát. A test gyakran azért tartja meg a fölösleget, hogy megvédje magát a külső hatásoktól. Az ember alapvetően védtelen a társadalommal és általában véve az élettel szemben. A túlsúly néha elfojtott vágyakra utalhat. Azok a gyerekek vagy tinédzserek, akik túlsúlyosak, gyakran szembesülnek megalázással, gúnyolódással és sértésekkel.

Lábszárak: A lábfájdalom arra utal, hogy valamilyen konfliktus adódott az élettel kapcsolatos felfogásunkban. A vádliban jelentkező fájdalom meggátolja az előrelépést, ezért összefügg a jövővel kapcsolatos hozzáállásunkkal és az életben való előrelépés képességével kapcsolatos gondolatainkkal.

Gyomor: Az orvosok szerint a gyomorhurut gyakran idegi túlterheltség következtében alakulhat ki. A gyomorgörcsök lelki zavarokra utalnak, az elszántság hiányát jelzik, de néha a reménytelenség vagy bűntudat megnyilvánulásai is lehetnek.

A gyomorfekély a félelem és a bizonytalanság fizikai megnyilvánulása, de az idegesség, folyamatos irritáció miatt is megjelenhet, amit semmilyen módon nem tudunk kifejezésre juttatni. Az érzelmek hatékonyabb kifejezése segíthet elkerülni a gyomorfekély veszélyét.

Hát: A hát a támogatást szimbolizálja az életünkben. A hátfájás arra utalhat, hogy nem kapunk megfelelő morális támogatást. Lehetséges, hogy úgy érezzük, nem kapunk elég szeretetet, vagy kénytelenek vagyunk elrejteni a szeretetünket. Ha elveszítjük a mobilitásunkat, nem tudjuk aktívan, cselekvésekkel kimutatni a szeretetünket mások iránt. Ha a fájdalom a hát bal oldalán jelentkezik, akkor szeretteink, rokonaink, ha pedig a jobb oldalon, akkor a külvilág felé nem tudjuk kimutatni az érzéseinket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek