HolotropikumAlternatív gyógyászatPszichoszomatika: mondd el, hogy hol fáj, mi elmondjuk, hogy milyen lelki eredetű...

Pszichoszomatika: mondd el, hogy hol fáj, mi elmondjuk, hogy milyen lelki eredetű betegség van a háttérben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Fájhat a fejünk, a nyakunk, a szemünk, de hiába fordulunk orvoshoz, a vizsgálatok alapján mindig az derül ki, hogy makk egészségesek vagyunk. Akkor mi válthatja ki a panaszokat? Netán lelki eredetű problémák vannak a háttérben?

pszichoszomatika

Fej

Ha gyakran fáj a fejünk, akkor ez arra utalhat, hogy tele vagyunk nyomasztó gondolatokkal, azt sem tudjuk mit intézzünk el. Fejfájással általában az okos, intelligens, emberek, akadémikusok küzdenek, akik nagy lexikális tudással rendelkeznek, de érzelmeiknek nem igazán adnak teret. Alacsony az önbecsülésük, félnek a kudarctól, a visszautasítástól. Ha ezen sikerül változtatniuk, akkor a fejfájás gyakorisága is csökkenni fog.

Haj

Hajproblémákkal (hajhullás, őszülés) rendszerint azok küzdenek, akik kétségbeesettek, stresszesek, feszültek. Főként nők esetében, a haj a vitalitás jelképe. Ha egészséges, dús, akkor az illető rendben van lelkileg, ha kevés van belőle, hull, akkor pedig meg kell szabadulni a félelmektől, az aggódástól, a stressztől.

Nyak

A nyak összeköti a racionális gondolkodást (agy) az érzelmekkel (test). Ha fáj a nyakunk, akkor ez azt jelenti, hogy nincs harmónia az agy és a test között, tehát a gondolkodás és az érzelmek, avagy az anyagi és a spirituális világ között. Ugyanakkor a flexibilitás hiányára is utal, vagy arra, hogy az illető nem akarja meghallani az igazságot.

Szem

Rövidlátás: célnélküliség, az illető nem tudja, hogy mihez akar kezdeni a jövőben.

Távollátás: az illető képtelen a jelenben élni, mindig bizonytalan, nem tudja, hogy mi legyen a következő lépés az életében.

Színtévesztés: az illető mindent szürkének lát, nem okoz számára szinte semmi örömet.

Zöldhályog: az illető mindig a múlt hibáin rágódik, képtelen megbocsátani másoknak, önmagának.

Fogak

Ezek az emberek bizonytalanok az életben, képtelenek döntést hozni, nem látják világosan a helyzetet. Nem vállalják tetteikért a felelősséget sem, esetükben ezért alakul ki fogprobléma.

Szájüreg

Ha gyakran elharapjuk a nyelvünket, akkor ez egy büntető figyelmeztetés arra vonatkozóan, hogy gyakran fecsegünk, pletykálunk.

Ajkak

Cserepes ajkak: az illetőben ellentmondásos érzések dúlnak.

Ajkak harapdálása: az illető így bünteti magát, amiért és ahogyan kifejezi az érzékiségét.

Herpesz: ugyanaz, mint a harapdálásnál, csak a helyzet súlyosabb.

Hát

Hátpanaszok esetén felmerülhet az erkölcsi tartás, vagy a szeretet kifejezésének a hiánya. Ha belső hátrész fáj, akkor az konfliktusra, bűntudatra utal. Az illető a múltban él, a hibákra összpontosít, és ostorozza magát emiatt.

Ízületek

Az ízületi gyulladások sokszor a szeretethiány miatt alakulnak ki, de düh, vagy makacsság is állhat a háttérben.

Elhízás

A kövér emberek zsírpárnája egyfajta pajzsként szolgál, amely megvédi őket a társadalom támadásaitól, így kompenzálva a belső hibáikat, hiányosságaikat.

Gyomor

Az orvosok szerint a gyomorfekély sok esetben a megfeszített munkatempó és állandó idegesség miatt alakul ki. Ugyanakkor belső félelem, feszültség is húzódhat a háttérben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek