HolotropikumA pszichológusok szerint ez a 6 dolog tart fiatalon, még nyugdíjas korodban...

A pszichológusok szerint ez a 6 dolog tart fiatalon, még nyugdíjas korodban is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pszichológusok szerint ez a 6 dolog az, ami fiatalon tart még nyugdíjas korodban is!

Fotó: Pixabay.com

Angela Nutu pszichológus szerint jelentős szerepet játszik egy ember életminőségének alakulásában az, hogy miként vélekedik az öregedésről. A szakember szerint igaznak bizonyul az a feltételezés, hogy minél intelligensebb egy ember, annál szebben és bölcsebben öregszik meg.

A pszichológus 6 tanácsot is ad, hogy miként őrizhetjük meg a szellemi és testi fiatalságunkat idős korunkra.

1. Figyelj oda az egészségedre

Az okos ember tudja, hogy ahhoz, hogy idősebb korára is megőrizze az egészségét, oda kell figyelnie rá. Ezért igyekszik minél több vitamindús, helyben megtermelt zöldséget, gyümölcsöt és húsfélét fogyasztani, rendszeresen eljár orvosi vizsgálatokra, tudatosan él, rendszeresen mozog és az elméje frissen tartásáról is gondoskodik.

Tégy így te is, így a nyugdíjas éveid kellemesebb hangulatban fognak telni.

2. Légy nyitott az újra

Aki intelligens, azt mindig érdekelni fogják az új dolgok, és ez azt is jelenti, hogy később fog megöregedni. Ha te is fiatalos nagymama szeretnél lenni, próbálj nyitott maradni a világ dolgai iránt, légy lelkes, kíváncsi, fedezz fel új országokat, találkozz emberekkel, mert az élet fiatalon tart, ezért élvezd.

3. Légy aktív

Ne hagyd el magad! Ha odakint szép az idő, öltözz fel, és menj sétálj 20-30 percet. Mozogj, túrázz, utazz, olvass, találkozz a barátaiddal. Nem baj, ha elmúltál 60, attól még simán megtanulhatsz egy idegen nyelvet, de elindulhatsz egy világkörüli útra is. Minél tovább maradsz aktív annál nagyobb az esélye annak, hogy hosszú életed legyen.

4. Figyelj oda az érzelmi stabilitásodra

Ezt a legjobban úgy tudod megvalósítani, ha olyan dolgokat teszel, amelyek örömet szereznek neked. Légy mindig alkalmazkodó, koncentrálj az optimista életmód kialakítására, tekints mindig úgy a pohárra, hogy az félig tele van.

5. Élj a jelenben

Azért, mert elmúltál 60-70 éves, nem kell csak a múltban élned, attól még tervezheted a jövődet. A legfontosabb mégis az, hogy a jelenben érezd jól magad, és készíts jövőbeni terveket, oszd meg a tapasztalataidat másokkal. A szakemberek szerint azok hozzájárulnak a boldog és hosszantartó életvitel megalapozásához.

„Sok embernek nehéz aktívnak maradnia, miután nyugdíjba vonult. De ha törekedünk rá és példaképeket keresünk, nekünk is sikerülni fog. Példának okáért ott egy jó ismerősöm: a 92 éves Edwin Yager, aki még ma is aktívan dolgozik pszichoterapeutaként, mindig új dolgokon gondolkozik, így marad aktív és fiatalos.” – mondja a pszichológus.

6. Ne korlátozd magad

Elmúltál 50? Na és, attól még öltözhetsz vidáman, színesen, nem kell csak szürke, fekete ruhákban járnod, mert a te korodban már ez a “divat”. A legfontosabb, hogy önmagad légy, és közben megőrizd a vidám, örömteli oldaladat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek