A nőket érintő depresszió 9 tünete, amire nagyon oda kell figyelni!

Az életben senki nem ússza meg, vagy legalábbis ritka az, aki ne tapasztalná meg a depresszió okozta lehangoltságot, céltalanságot, lelki ürességet.

A nőket érintő depresszió 9 tünete, amire nagyon oda kell figyelni!

Talán a nőket gyakrabban érinti ez a pszichés probléma, így most következzen 9 fontos tünet, amely jelentkezésének esetén érdemes szakemberhez fordulni.

1. Erőtlenség

A depresszió kiszívja az életerőt, ezért gyakran érezheted kimerültnek, fáradtnak magad, még úgy is, hogy átaludtad az éjszakát. A nyomasztó gondolatok rendkívül sok energiát képesek felemészteni.

2. Kialvatlanság

Ha kezd elhatalmasodni fölötted a depresszió, akkor az alvás minősége is romlik. Történhet olyan, hogy átalszod az éjszakát, és mégis teljesen fáradtnak érzed magad, és az is gyakori, hogy nem tudsz éjszakánként aludni.

Ezt már olvastad? Álmatlanságban szenvedsz? Akkor ezeket a dolgokat NE tedd elalvás előtt!

3. Kétségbeesés

Ha már kilátástalannak látod a helyzetedet, és nem tudod, hogy van-e megoldás a problémáidra, hirtelen kétségbeesel, de pánikroham is előfordulhat.

4. Ingerlékenység

A depresszió nem csak szomorúvá, de még idegessé is tesz. Elég egy apró szikra, és máris robbansz, mérgessé, dühössé válsz, ezért figyelned kell a viselkedésedre.

5. Étkezési problémák

A depressziósok gyakran küzdenek súlyproblémákkal. Vannak, akik nem esznek eleget, mert nem kívánják az ételeket, ezért lefogynak, mások meg pont az ételekkel igyekeznek elnyomni a rossz érzéseket, ezért meghíznak.

Ezt már olvastad? 5 hasznos tápanyag és vitamin, amelyek enyhíthetik a depressziós tüneteket!

6. Az ambíció, az érdeklődés hiánya

Ha nem érdekel semmi, nincs olyan dolog, ami felvillanyozna, akkor elég nagy az esélye annak, hogy depresszióban szenvedj. Ebben az esetben is érdemes felkeresned egy pszichoterapeutát.

7. Öngyilkos gondolatok

Ez már súlyos depresszióra utal. Ilyenkor az ember olyan mélyre kerül, hogy a halált látja az egyetlen kiútnak. Ezért kell időben szakszerű segítséget hívni.

8. Teljes üresség érzése

A depresszió a lélek utolsó fénysugarát is képes kioltani, legyen az illető gazdag, szegény, idős, vagy fiatal.

9. Koncentrációs zavarok

Ha gyakrabban előfordul, hogy nem tudsz odafigyelni valamire, képtelen vagy összpontosítani, akkor lehet, hogy ez a depresszió számlájára írható. Ilyen esetben kérj egy időpontod a pszichológustól.

Ezt már olvastad? Ezeket soha ne mondd egy depresszióval küzdő embernek!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top