KoktélA nő barátjánál hagyta újszülött fiát - a férfi felnevelte a gyereket,...

A nő barátjánál hagyta újszülött fiát – a férfi felnevelte a gyereket, annak ellenére, hogy egy DNS-teszt igazolta, nem ő az apja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor a nő először ellátogatott barátjához újszülött kisfiával, azt mondta, csak addig akarja rábízni, amíg elmegy bevásárolni. De nem tért vissza a gyerekért, és a férfi vállalta, hogy felneveli a kisfiút, annak ellenére, hogy egy DNS-teszt igazolta a gyanúját, hogy nem ő az édesapa.

Moisés Costa, a brazíliai Goianából a terhesség ötödik hónapjában tudta meg, hogy a barátnője, aki a város másik részén élt, babát vár, és bár a nő azt állította, hogy ő az apa, a férfi első perctől kételkedett ebben.

Ennek ellenére, amikor nem sokkal a gyerek születése után a barátnője egy napon meglátogatta, és a gondjaira bízta a gyereket, míg elmegy bevásárolni, Costa örömmel vállalta a feladatot. Hamarosan azonban megértette, hogy a nő nem fog visszamenni a babáért.

Davyd-t édesanyja Moisés Costa-nál „felejtette”

A férfi édesanyja egy darabig még bizonygatta, hogy a nő biztosan eljön majd a gyerekéért, de ez nem történt meg, és Costa végül elvégzett egy DNS-tesztet, hogy egyszer és mindenkorra tisztázza a helyzetet.

Kiderült, hogy igaza volt, a gyerek valóban nem az övé volt, de nem akarta magára hagyni őt, ezért vállalta, hogy felneveli. Ez azonban nem bizonyult könnyű feladatnak, miután a kisfiú, Davyd Cesario Silva nem sokkal később megbetegedett, görcsrohamai és egyéb egészségügyi szövődményei voltak, és kórházba került. A kezeléshez azonban anyakönyvezésre volt szükség, amire Costa édesanyja és mostohaapja vállalkoztak is, és ezzel segítettek megmenteni a kis Davyd életét.

A kisfiúnál cerebrális parézist és epilepsziát diagnosztizáltak, és maradandó izomsorvadást állapítottak meg a végtagjaiban. Se beszélni, se járni nem tudott, kognitív és mentális képességei pedig a későbbiekben is egy kisgyerek szintjén maradtak, ezért állandó gondoskodásra volt szüksége.

Davyd 2013-ban Moisés-el és édesanyjával

Bár nem ő volt a biológiai apja, Costa nagyon megszerette a kisfiút, és azt mondta: „A szívem mélyén úgy érzem, hogy ő a fiam, és a legjobb barátom. Mindent megteszek, hogy vigyázzak rá.”

Davyd kéthónapos korában került Costához, és azóta különleges kötelék alakult ki apa és fia között. Costa édesanyja, María José szintén rengeteget segített a gyereknevelésben, és közösen megadták a fiúnak azt a szeretet és törődést, amit megérdemelt.

Costa elmondta, hogy volt barátnője később néhányszor meglátogatta a fiát, még az eső években, de nem akarta magához venni őt, és ahogy Davyd egészségügyi problémái egyre súlyosbodtak, a férfi már tudta, hogy az édesanya nem lesz aktív részese az életének.

Moisés fiaként tekint Davydra

A most 52 éves Costa és 72 éves édesanyja, Mariá José azóta is gondját viselik a 25 éves Davydnak, de a férfi egyre inkább aggódik amiatt, hogy nem fogja tudni fedezni az orvosi kezeléssel járó magas költségeket és egyéb kiadásokat.

„Ő életem szerelme” – fogalmazott a fiával kapcsolatban, hozzátéve, hogy eszébe sem jutna elhagyni őt, de elismerte, hogy segítségre van szüksége, és azt reméli, hogy megtalálhatja a fiú biológiai apját vagy egy másik rokonát, aki esetleg anyagi támogatást nyújthat nekik, és akkor is gondoskodhat róla, ha vele vagy az édesanyjával történne valami.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek