KoktélA nő a terhesség hetedik hónapjában tudta meg, hogy hármas ikreket vár:...

A nő a terhesség hetedik hónapjában tudta meg, hogy hármas ikreket vár: “Valósággal sokkot kaptam”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Genevieve „Genna” Knox megdöbbent, amikor 39 éves korában minden különösebb nehézség nélkül sikerült teherbe esnie. De nem ez volt az egyetlen meglepetés, és a terhessége még két további váratlan fordulatot tartogatott.

Az első meglepetés a 20. héten érte a nőt, amikor az ultrahangvizsgálaton kiderült, hogy ikreket vár. A technikus sokáig hallgatott, majd váratlanul megkérdezte: „Várjunk csak? Ikreket vár?” Genna azt felelte, hogy nem, de a következő pillanatban megértette, miről beszél a technikus. „Felnéztem, és napnál világosabban láttam, hogy két baba van” – mesélte.

Knox, aki ötödik osztályos gyerekeket tanít a kaliforniai San Diegóban, az első trimeszterben lemondott a tarkóredő szűrésről (angolul nuchal scan), amelynek során a magzat tarkója mögött elhelyezkedő folyadékgyülem vastagságának mérése történik, és többek között lehetővé teszi az ikerterhességek felismerését is.

A nő a terhesség hetedik hónapjában tudta meg, hogy hármas ikreket vár: "Valósággal sokkot kaptam"
Fotó: Genevieve Knox

„Minden vérvizsgálat normális volt, ezért amikor az orvosom megkérdezte, hogy szeretném-e kihagyni a tarkóredő vizsgálatot, azt mondtam, hogy igen. Teljes munkaidőben dolgoztam, és ez egy időponttal kevesebbet jelentett” – magyarázta az édesanya.

Amikor megtudták, hogy ikreket várnak, Genna, és férje, Kyle, akik akkor már egy 6 éves kisfiú, Liam, szülei voltak, úgy érezték, ők a világ legszerencsésebb emberei.

„Viszonylag későn döntöttem a gyerekvállalás mellett, és nem tudtam, hogy lehet-e akár egy gyerekem is. Nagyon boldogok voltunk” – mondta a nő.

A nő a terhesség hetedik hónapjában tudta meg, hogy hármas ikreket vár: "Valósággal sokkot kaptam"
Fotó: Genevieve Knox

De természetesen az öröm mellett megvoltak az aggodalmaik is. „Emlékszem, hogy azt mondtam Kyle-nak, hogy nem fér be három gyerekülés az autómba” – mondta Knox. Később világossá vált a számára, hogy mindenképpen szüksége lesz egy nagyobb autóra.

Kilenc héttel később ugyanis a házaspár úgy döntött, hogy négydimenziós ultrahangot készít a magzatokról, nem egészségügyi szempontból, csupán emlékbe, hogy megmutathassák a képeket a családjuknak.

Knox elmondta, hogy a szonográfus nagyon hosszú ideig vizsgálta, de nem szólt semmit, és már kezdett megijedni, amikor végre megkérdezte, mikor tudta meg, hogy ikreket vár. A nő elmondta, hogy a 20. heti ultrahangvizsgálaton derült ki a dolog, a szonográfus pedig közölte vele, hogy tulajdonképpen hármas ikreket vár. „Alig emlékszem bármi másra arról a pillanatról. Valósággal sokkot kaptam” – mesélte az édesanya.

A nő a terhesség hetedik hónapjában tudta meg, hogy hármas ikreket vár: "Valósággal sokkot kaptam"
Fotó: Genevieve Knox

Knox 2019. március 21-én, a terhesség 33. hetében adott életet lányainak. Kaylee, Lily és Cecilia néhány hetet még az újszülött intenzív osztályon töltöttek, de aztán gyorsan megerősödtek, és mostanra már óvodába járnak.

Dr. Sean Daneshmand magzatgyógyász szerint a „rejtett hármas iker szindróma” nem olyan ritka, mint elsőre gondolnánk. „Amikor a magzatok még nagyon kicsik, az egyik elbújhat a másik mögé” – magyarázta az orvos, hozzátéve, hogy a „rejtett” magzat általában a terhesség 26. és 28. hete között válik láthatóvá.

„Ahogy a baba nagyobb lesz, az ultrahangos szondák egy kicsit kevesebbet látnak a méretek miatt. Így bár az egyes szerveket látjuk, nehéz az egész magzatot látni egyszerre körülbelül a 15. vagy 16. hét után. Így végső soron az idő múlásával egy kicsit könnyebb szem elől téveszteni egy második vagy harmadik magzatot” – magyarázta Dr. Ashley Roman magzatgyógyász, hozzátéve, hogy a technológia fejlettségének köszönhetően mégis szokatlan, hogy ilyen sokáig ne vegyenek észre egy magzatot.

A nő a terhesség hetedik hónapjában tudta meg, hogy hármas ikreket vár: "Valósággal sokkot kaptam"
Fotó: Genevieve Knox

Az édesanya szerint a harmadik, „rejtett” iker, Cecilia jelenti a legnagyobb kihívást. „Nagyon vidám gyerek, és imádjuk, de határozottan a saját feje után megy” – mondta.

A most 43 éves Knox a TikTokon is megosztotta hihetetlen történetét, és a videót már több mint egy millióan látták.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek