A nagyszülők sosem halnak meg igazán, csupán fizikai mivoltuk szűnik meg!

Nagyszüleink halála után is sokszor lehet olyan érzésünk, mintha lelkük, szeretetük most is körbelengene bennünket, pedig fizikailag már rég megszűntek létezni.

Azok a nagyszülők, akik igen fontos szerepet játszottak az életünkben és közel álltak hozzánk, sosem hagynak magunkra, még akkor sem, ha már eltávoztak az élők sorából. A nagyszülők és az unokák közötti kötelék a feltétlen szereteten és megértésen alapszik, amely olyannyira különleges, hogy semmilyen más kapcsolathoz nem hasonítható, még a szülő-gyerek viszonyhoz sem.

Nagyon szerencsés az olyan gyerek, aki a nagyszülei szeretetében válhat felnőtté, ugyanis a gyerekvállalás kitolódásával, már egyre kevesebb és kevesebb gyerek ismerheti meg személyesen is a nagyszüleit. Ennek ellenére nem kétséges, hogy azok, akiket a leginkább szeretünk, mindig velünk vannak.

Sokan hisznek abban, hogy az elhunyt nagyszülő halála után unokájának szellemi vezetőjévé válik, így feltétlen gondoskodása egy életre elkíséri a gyereket.

„A nagyon öregben és a nagyon fiatalban van valami közös, ami igazolja, hogy ők ketten együtt működnek csak igazán jól. Mint ahogyan csak a hajnal és csak a naplemente láthatja a kék égen a csillagokat, a reggel, a dél és a délután nem, csak ők ketten.”Elisabeth Goude.

A nagyszülők eltávozhatnak, de vajon valóban meg is halnak?

Az érzés, hogy haláluk után is olyan, mintha ott lennének melletted nem véletlen, ugyanis már nem a földi világból, hanem a mennyből egyengetik utadat. Ezért ne érezd furcsának a késztetést, ha beszélni szeretnél velük. Hidd el, minden gondolatodat hallják, és mindig kerítenek rá módot, hogy megnyugtassanak.

A nagyszülők csodás emberek, hiszen nekik a legfontosabb kincsük te vagy, az unoka. Ha még olyan szerencsés vagy, hogy élőben megfoghatod a kezeiket, akkor habozás nélkül tedd meg és szeresd viszont őket, mert eljöhet a nap, amikor ezt már a való életben nem teheted meg.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top