Tiszta a lakás, otthonos, kellemes hőmérséklet uralkodik benne, így azt gondolnánk, hogy szinte semmi esélye nincs annak, hogy valamilyen fertőzést összeszedjünk. Pedig lehetséges, és éppen ennek oka lehet a hőmérsékletet szabályozó készülék: a légkondicionáló.

legkondi

Egy elhanyagolt légkondicionáló szűrőberendezésében hihetetlen, hogy hány féle vírus, baktérium, gomba képes felhalmozódni, köztük olyan súlyos betegségeket okozó kórokozók is, amelyek akár tüdőbetegségeket, tüdőgyulladást, komoly felső légúti problémákat idézhetnek elő.

Ezek a mikroorganizmusok egyszerűen imádják ezeket a készülékeket, hiszen megfelelő táptalajra lelnek, ha egyszer befészkelték magukat oda.

Nyilván, ezek a betegséget okozó kórokozók legfőképpen a gyenge immunrendszerrel rendelkezőket döntik le a lábukról, mint a gyerekeket és időseket, de sajnos egyre több az ilyen felnőtt ember is, hiszen az egészségtelen életmód azzal is jár, hogy a szervezet védekezőképessége romlik.

Ezt elkerülendő, rendszeresen cserélni kell a légkondicionálók szűrőberendezését, és azt is fontos, hogy bármennyire is meleg legyen odakint, nem szabad nagyon lehűteni a lakást, mert ez is elősegítheti a baktériumok aktivitását, ami betegségeket szülhet.

A legforróbb kánikulában sem szabad az optimális szobahőmérséklet 24–25 Celsius fok alá süllyedjen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.