HolotropikumA légkondi alantas mellékhatásai! Ezeknek a gyulladásos és fertőzéses betegségeknek teszed ki...

A légkondi alantas mellékhatásai! Ezeknek a gyulladásos és fertőzéses betegségeknek teszed ki a szervezetet ha légkondi függő vagy!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nagy kánikulában előszeretettel használunk légkondit otthon, a munkahelyünkön, az autóban, és azokat a boltokat részesítjük előnyben, ahol van klímaberendezés. A légkondi nem megfelelő használata azonban számos betegség okozója lehet.

A kisebb légzőszervi problémáktól a súlyosabb betegségekig bármi kialakulhat a rendszeres és nem megfelelő légkondihasználat következtében.

A légkondi szétszórja a helyiségben található port, szennyeződéseket, vírusokat, penészt, baktériumokat. A párás levegő pedig ideális környezetet biztosít a különböző élősködők fejlődése számára. A kisebb légzőszervi megbetegedésektől a tüdőgyulladás nagyon súlyos formájáig bármi kialakulhat a légkondihasználat következtében.

Az arc-, és orrüreggyulladás általában vírusos vagy bakteriális fertőzés következtében alakul ki, de mivel a légkondi kiszárítja a nyálkahártyát, az allergiás reakciókat is felerősíti. A hideg levegő könnyen okozhat megfázást, rekedtséget, köhögést, torokgyulladást.

Ha a légkondi szűrője nincs rendesen takarítva, vagy túl sokat használjuk egy nap, könnyen begyulladhatnak tőle a szemeink, akár kötőhártya-, vagy fülgyulladás is kialakulhat.

Azok a személyek, akik több időt töltenek olyan helyiségben, ahol légkondi van, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak, mivel a test nem kell foglalkozzon a hűtéssel, ventilálással.

A külső-, és belső hőmérséklet közötti nagy különbség nem kedvez a szív-, és érrendszeri betegek számára sem. A szervezet erős sokként éli meg az akár 15 fokos különbséget, így akár fennállhat a szívinfarktus kockázatának kialakulása.

A légkondicionáló egy szükséges rossz, egy olyan luxus, amely elviselhetővé teszi az irodák és panelházak felforrósodott levegőjét. Amennyire csak lehet mellőzzük a légkondi használatát, menjünk friss levegőre, parkba, vízpartra, erdőbe a nagy kánikula idején.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek