A kutatók szerint ez az 5 dolog segíthet abban, hogy 100 évig élj!

Vajon mit tudnak a japánok és az olaszok? A gének, az étkezés, vagy az életmód miatt élnek sokáig ezen nemzetek tagjai? Japánban 10 ezer emberből 4,8 százalék 100, vagy annál idősebb, ugyanez az arány az olaszoknál 4,1. Az USA-ban már csak 2,2 százalék, míg Kínában 0,3 és Indiában csupán 0,2 százalék.

Az előrejelzések szerint a következő 35 évben tovább fog nőni a bolygón élő emberek átlagéletkora, ami több mindennek is köszönhető.

Most következzen 5 dolog, ami neked is segít abban, hogy elérd a kerek 100. életévedet.

1. Légy pozitív

A stressz, az állandó aggódás, szorongás nem tesz jót az egészségednek, és az idő múlásával komoly betegségek alakulhatnak ki, amelyekbe bizony bele is lehet halni. Ezért kell arra törekedni, hogy minél kevesebb stressz érjen. Felejtsd el a rossz dolgokat, szabadulj meg a negatív energiákat sugárzó emberektől, az egészséged, és boldogságod érdekében.

2. A humor nagyon fontos

Emiliano Mercado Del Toro még 115 éves korában is meg tudta őrizni humorérzékét, még akkor is, mikor 82 éves korában egy klubban tartózkodott, amire tüzet nyitottak.

3. Élj visszafogottan, egyszerűen

John és Charlotte Henderson 77 évig voltak házasok, a férfi 104, míg felesége 102 éves volt. Mikor John-t arról kérdezték, hogy mi a hosszú élet titka, a bácsi úgy válaszolt, hogy a visszafogott életmód, a jó ételek, a jó alvás, ám bevallása szerint semmit sem szabad túlzásba vinni. A felesége hozzátette: mikor John nyugdíjba ment, nagyon sokat utaztak, és mindig aktívak maradtak.

4. Őrizd meg a szellemi frissességed

Olvass sokat, keresztrejtvényezz, társasjátékozz, mert minden ehhez hasonló tevékenység megdolgoztatja az agyadat, így az nem épül le. Dr. Henry Mahncke, a Posit Science vezérigazgatója szerint az orvosok között egyetértés van afelől, hogy a degeneratív jellegű betegségeket agytornával meg lehet előzni.

5. Maradj “tiszta”

A 101 éves Harry Adler egyszerűen fogalmaz: “ne okozz szándékosan bajt magadnak”. Majd hozzáteszi, nem szabad semmiből túl sokat fogyasztani, dohányozni tilos, és figyeljen mindenki oda a rendszeres és vitamindús táplálkozásra, valamint a mozgásra.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top