A címet olvasva valószínűleg egy sci-fi jut az eszünkbe, pedig bármilyen hihetetlenül is hangzik, ez az eset valóban megtörtént.

A Moszkvai Állami Egyetem orosz kutatói felfedeztek egy 3,5 millió éves baktériumot a szibériai örök fagyos talajrétegben (permafroszt), és úgy gondolták, hogy ez lehet a hosszú élettartam titka.

A baktérium neve F bacillus, egereken, emberi vérsejteken valamint ecetmuslicákon is tesztelték, pozitív eredményekkel. Ezután Dr. Anatoli Brouchkov saját magának is befecskendezte a baktériumot. Erre nem volt jóváhagyása, és nem is hivatalos kutatás részeként tette.

Az orosz kutató meg van győződve arról, hogy nincs veszélyben, mert a baktérium megtalálható a régió vizeiben is, amit az emberek rendszeresen fogyasztanak.

„Úgy tűnik, ezek az emberek valóban tovább élnek, mint mások. Ezért úgy gondolom, hogy nem vagyok veszélyben.” – mondta a tudós.

Bár ez nem éppen szokványos tudományos kísérlet, Anatoli Brouchkov úgy gondolja, a baktérium jó hatással van rá.

„Keményebben kezdtem dolgozni, és az elmúlt két évben nem volt influenzám. Dolgoznunk kell ezekkel a baktériumokkal, amelyek meggátolják az öregedést. Szerintem ennek a tudománynak fejlődnie kell. Mi tartja életben ezt a mechanizmust, és hogyan alkalmazhatjuk fel a saját hasznunkra?” – teszi fel a kérdést Anatoli Brouchkov.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.