KoktélA kislány, aki nem érez fáradtságot, éhséget vagy fájdalmat!

A kislány, aki nem érez fáradtságot, éhséget vagy fájdalmat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Olivia Farnsworth igencsak meglepte az orvosokat, amikor kiderült, hogy olyan ritka betegséggel küzd, amely tünetei többek közt az, hogy nem érez fájdalmat, éhséget, de fáradtságot sem.

Alapjában véve a kislány, olyan, mintha acélból lenne, egyáltalán nincs félelemérzete, nem érzi a veszélyt, és bármit gondolkodás nélkül bevállal. Alig eszik valamit, és az alvásigénye is nagyon alacsony, hiszen nem érez fáradtságot soha.

A szakértők szerint Olivia a világon az egyetlen ember, aki ezzel a három tünettel egyidejűleg rendelkezik.

Édesanyja úgy emlékszik vissza, hogy Olivia már kiskorában is eléggé fura volt. Nem evett rendesen, nagyon válogatós volt, és már 9 hónapos korában nem akart délután aludni. A betegsége azonban akkor derült ki, amikor elütötte egy autó, 100 méteren keresztül maga előtt taszította, de a kislány mégis semmi fájdalmat nem érzett, és saját lábán sétált haza.

2016-ban, amikor Olivia csak 7 éves volt, édesanyjával elmentek sétálni, de egyszercsak kikapta a kezét az anyja kezéből, és elütötte egy autó. A kislány semmilyen zúzódást nem szenvedett, nem érzett fájdalmat, nem ijedt meg, és nem értette, hogy miért van mindenki annyira kétségbeesve körülötte.

Olivia nem érez fáradtságot, éhségérzete sincs

Egy másik alkalommal a kislány játék közben elesett, és annyira felhasadt az ajka, hogy plasztikai műtétet kellett végrehajtsanak rajta, de ő mégsem érzett semmi.

A világon 15 ezer ember szenved kromoszóma rendellenességgel, de ezt a betegség, ami Oliviának is van, csupán 100 embernél diagnosztizálták.

Az angliai kislány édesanyja, Nikki Trepak egész életében fokozott figyelemmel kell gondoskodjon Oliviáról. Mivel soha nem éhes, azért enni kell, és bár nem érzi a fájdalmat és a fáradtságot, a teste ennek ellenére szenved a traumától, sérülésektől.

A legnehezebb talán az, hogy Olivia minden este csak altató segítségével tud elaludni. Sajnos a betegségére egyelőre semmiféle gyógymód nem létezik, úgy tűnik, hogy ezzel meg kell tanulnia együtt élni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek