KuriózumA keleti példamutatás: utcaseprőként ösztönzi gyerekeit a kínai milliomos

A keleti példamutatás: utcaseprőként ösztönzi gyerekeit a kínai milliomos

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A néhai kommunista diktatúra 2013-ra tagadhatatlan pálforduláson ment keresztül, és bár továbbra is súlyos társadalmi problémákkal küzd, a világ politikai színterein mára az egyik legsúlyosabb érdekképviselettel rendelkezik. Egyszóval ma már semmiből sem lehet kihagyni, és talán éppen az ehhez hasonló emberi példamutatás áll a fejlődésük hátterében…

Yu-Youzheng-utcat-seper

Yo Youzhen, Wuhan városának közismert milliomos személyisége, a napokban több címoldalon is megjelent ámulatba ejtő tevékenységével: utcaseprőként állt munkába, hogy pozitív példát mutasson két gyermekének.

A ‘80-as években Youzhen még átlagos földművesként tengette életét Donghu-falván. Nevetséges keresetüket kezdetben háromszobás lakásuk bérbeadásával pótolták ki, 1-2 szobát rendelkezésére bocsájtva az idetévedőknek, míg ők egyetlen szobában szorongtak. A kis befolyt pénzből kezdetben a kis házukat bővítették ki, mégtöbb szobát és emeletet építve hozza, majd ezeket újra bérbe adták ki, és egy idő után megtérült a szorgalom. Ma már 21 saját ingatlannal rendelkeznek, és egyáltalán nem szorongnak.

A példás nélkülözés, aminek a család a mai jólétét köszönheti, a családfő szerint még egyáltalán nem elégséges ahhoz, hogy gyerekei becsületesek legyenek. Éppen ezért Yu nem ül otthon, és keresztbe tett lábbal számolja a pénzét, hanem munkát vállalt a helyi utcaseprők között, ezzel is azt mutatva, hogy a munkától nem kell félni, és nem a pénz és a jólét teszi emberré az embert. Hajnali 3-kor ébred, és több, mint 3 km-es utcarészt takarít meg egyedül, hibátlanul, teljes odaadással.

“Yu családja irtó gazdag, és a franc se érti, miért adja ilyen munkára a fejét”, nyilatkozta egy munkatársa.

“Én a gyerekeimnek szeretnék példát mutatni azzal, hogy még most sem ülök otthon, és lógatom a lábam, a lehetőségek és szerencse hiányára panaszkodva. Ez nem viszi előrébb az embert, már ha szándékozik előre lépni az életben egyáltalán…”, nyilatkozta a milliomos.

Mindezeken felül azt is hozzátette: “Megígértem nekik, hogyha milliomosként nem szándékoznak dolgozni, csak szórják a pénzt, az összes ingatlanunkat a városnak adományozom, és kezdhetnek mindent elölről”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek