December 21-én van az évszázad legfontosabb asztrológiai eseménye: a Jupiter és a Szaturnusz találkozik a Vízöntőben, ezzel egy új, 200 éves korszak kezdetét jelölve: a Vízöntő korszakát.

A Szaturnusz-Jupiter páros a legfontosabb az asztrológiában, mivel mindkettő a Naprendszerünk legnagyobb bolygója. A csillagászok ezt az együtt állást a Nagy Összekapcsolódásnak hívják. A csodálatos ebben az összefüggésben az, hogy a Jupiter és a Szaturnusz közelebb lesz hozzánk, mint valaha, 1623-tól mostanáig.

A Jupiter-Szaturnusz összefüggés mindig együtt jelentkezett a fontos történelmi eseményekkel és a fő paradigmaváltásokkal. Úgy gondolják, hogy a betlehemi csillag, amely valamikor Jézus születését jelezte, valójában a Jupiter-Szaturnusz együttállása volt, amely 2000 évvel ezelőtt, a Halak jegyében történt.

A mostani együttállás jelzi a Vízöntő korába való átjutást. Az együttállás, pontosan 0 foknál történik a Vízöntőben, ami azt jelenti, hogy e jel energiájának a legtisztább formájából és a legnagyobb megnyilvánulási erejéből profitálhatunk. Ez megadja a következő évtized és a következő 200 éves korszak kezdetét. Az elmúlt 200 évben, amikor a Jupiter és a Szaturnusz a Föld jegyében voltak, határozott nyomot hagytak a világban, amelyben élünk.

A Föld elem energiája nagyon kézzelfogható. A dolgok létrehozásáról, az alapok megteremtéséről, a Föld erőforrásainak felhasználásáról és az anyagi javakra való összpontosításról szólt, pontosan arról, ami eddig történt a bolygón. Elérkezett az egyensúly pillanata. A materiális megalkotásától a kézzel foghatatlan létrehozásáig kell eljutnunk.

A Vízöntő korszaka

Ebben játszik fontos szerepet a Vízöntő energiája, mely forradalmi és arra összpontosít, ami mindenkinek jó. Támogat minket abban, hogy a saját szükségleteinkre és vágyainkra való túlzott összpontosításból kijussunk, és képesek legyünk látni, hogy mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással és együtt kell működnünk egy jobb világ megteremtésében.

Ha ez az energia egyensúlyban van, ez lehetővé teszi számunkra, hogy megteremtsük a béke és az együttérzés világát, amelyben empátiával viszonyulhatunk a másik ember felé, amelyben együtt dolgozhatunk és közös céljaink lehetnek. Ez a Vízöntő-korszak utópiája, amelyről évtizedek óta beszélnek.

Azonban van egy sötét szempontja is ennek a korszaknak, amelyet meg kell vizsgálnunk. Ha nincs egyensúly, ez az energia arra késztethet minket, hogy figyelmen kívül hagyjuk saját hangunkat, és a csoportos gondolkodás csapdájába eshetünk, amelyben elmondják nekünk, hogy mit higgyünk, és hogyan kövessük a csoportot, hogy elfogadjanak bennünket. A Vízöntő nem arról szól, hogy kialudjon bennünk a szikra, miközben megpróbálunk másokat és a közösséget szolgálni. A Vízöntő mindenki javáról szól a személyes hitelesség szűrőjén keresztül nézve.

200 évünk van arra, hogy megtaláljuk ezt a belső egyensúlyt.

A Jupiterről és a Szaturnuszról

A Jupiter az a bolygó, amely bőséggel és terjeszkedéssel jár. Energiája lehetővé teszi számunkra a lehetőségek megismerését. Kitágít mindent, amihez hozzáér, világosságot, kedvező energiát hozva, támogatva evolúciós erőfeszítéseinket.

A Szaturnuszt az ellentétes energiának tekintik, amely a szabályokat és korlátozásokat meghatározó bolygó. Energiája hasonlít egy szigorú tanár energiájához, aki mindig azt akarja, hogy tartsuk be a szabályokat és keményen dolgozzunk az eredmények elérése érdekében. A Szaturnusszal növekszünk és tanulunk, érlelődünk, bölcsebbek leszünk és visszanyerjük belső erőnket.

A Szaturnuszt a Karma Urának tartják. A tanulságok elsajátításával felkészülünk karmikus kötelességeink befejezésére. A Szaturnusz emlékeztet arra, hogy minden adósságot ki kell fizetnünk. De miután megfizettük adósságainkat és megtanultuk a leckéinket, mérhetetlen jutalomban részesülünk, és zöld utat kapunk, hogy az evolúció következő szintjére lépjünk.

Amikor a Karma Ura találkozik a táguló bolygóval, Jupiter a Szaturnusz összes tanulságára helyezi a hangsúlyt. Megédesíti őket, segít tisztábban látni és örömmel asszimilálni őket. Kollektív szinten ez az az idő, amikor mérlegelik az emberiség kollektív adósságait, és meglátjuk, hol kell még alkalmazkodnunk. Ez egy olyan pont lesz, amely a tudatosság növekedését jelenti a bolygón. Világosabban láthatjuk majd az egész emberiség karmikus energiát, és azt, hogy mit tehetünk az egyensúly megteremtése érdekében.

Bármilyen legyen is a kollektív karma, ez az együtt állás egyensúlyba hozza a dolgokat. E fő együttállás energiája erőteljesen érzékelhető lesz előtte és utána is.

A következő időszakban, akár érezzük, akár nem, a Föld belép egy energiaportálba, amelyen keresztül újjászületik, és új lehetőségek millióit hozza meg kollektív és egyéni szinten. Ez a kezdetek nagy léptékű energiája. A Föld soha többé nem lesz ugyanaz. Mint olyan lelkeknek, akik itt folytatják az utat, nem marad más dolgunk, mint alkalmazkodni és elfogadni ezt az új fejezetet, amelyet felajánlanak nekünk.

Tekintsük különleges dolognak, hogy részesei lehetünk a kezdetének.

Szaturnusz a Vízöntőben

A Jupiter-Szaturnusz összefüggés fényében, amely forradalmasítani fogja társadalmunkat – valóban figyelnünk kell a Szaturnusz belépésére a Vízöntőbe 2020. december 17. és 2023 március között.

A Szaturnusz 2,5 évet töltött a Bak jegyében. A mi feladatunk az volt, hogy mindent megtanuljunk a szabályokról, a hierarchiáról és az ellenőrzésről. És megtanultuk, akár akartuk, akár nem.

A Szaturnusz a Vízöntőben a következő változásokat hozza:

  • Az „nyáj” mentalitásától (vakon és öntudatlanul követve a mások parancsait) a kölcsönös segítésig. Nem azért törődünk másokkal, mert valamit várunk cserébe, hanem a valódi hozzájárulás és a változtatás iránti vágyból.
  • A hamis demokráciától kezdve – jogaink gyakorlásához a valódi demokráciával szembeni kötelezettségeink teljesítése nélkül. A demokrácia jogokat, de kötelességeket is jelent. Az igazi demokrácia akkor valósul meg, amikor az emberek a lehető legjobban hozzájárulnak egy jobb társadalom kialakításához.
  • A hamis szabadságérzettől – a lázadásért felelősségvállalás nélkül, egészen az igazi szabadságig, amely abból a képességből fakad, hogy felelősséggel tartozunk önmagunkért.
  • A technológiai függőségtől kezdve a technológia által létrehozott értékig. Állítólag a technológia megkönnyíti és szebbé teszi életünket, nem pedig rabszolgáivá tesz bennünket A Szaturnusz a Vízöntőben rávilágít a technológia korlátaira, és arra késztet, hogy az eredeti célra használjuk fel: az ismeretek terjesztésére és az emberek összefogására.

Amikor a Szaturnusz elhagyja a Bakot, nincs több információ a szabályokról és a struktúrákról. A Szaturnusz a Vízöntőben másfajta rendet hoz. A Bak a struktúráról, a fegyelemről és a felülről lefelé irányuló vezetésről szólt. A Vízöntő előrelépést hoz, és az egyéntől indul, A hatóság te magad vagy. Nem kell másokra várnod.

Lépésről lépésre, az ember megváltoztatja a világot. 2020 decemberétől 2023 márciusáig a Szaturnusz a Vízöntőben új struktúrák létrehozásában segít, amelyek forradalmasítják a társadalmat. A Vízöntő egy Yang-jel, amely a szellemi, elvont világra összpontosít. Kevesebb lesz, ami kézzelfogható és inkább ötletekről, politikákról és új jövőképekről szól.

A Vízöntőt a Szaturnusz és az Uránusz uralja. A Szaturnusz a szabályokról és a fegyelemről szól, az Uránusz pedig a szabadságról. Ez a belső konfliktus teszi a Vízöntőt annyira eredetivé és innovatívvá. Néha ellentmond a szokásnak és a hagyománynak, és mindenkit sokkol, de nem utcai forradalmakról lesz szó, amelyekben könnygázt dobnak be. A Vízöntő szabadsága és lázadása sokkal hitelesebb és lényegesebb.

A Vízöntő rólunk, emberekről szól. Arról a szabadságról van szó, amelyet akkor találunk meg, amikor felelősséget vállalunk életünkért és saját sorsunk uraivá válunk.

Ez a fajta szabadság nem vívható ki a meglévő struktúrák elleni harccal. Csak akkor található meg, ha abbahagyjuk a hatalom átadását mások számára.

Megtalálható, amikor abbahagyjuk a válaszok keresését máshol. Amikor abbahagyjuk a hatalom átadását rajtunk kívüli más entitásoknak, legyenek azok politikusok, vezetők vagy igen, akár egy olyan eszköz, mint a mobiltelefonunk.

A Vízöntő bármilyen áthaladása paradigmaváltásokat hoz. A Szaturnusz a Vízöntőben sem kivétel ez alól. A paradigmaváltás pedig alapvető változás az alapvető feltételezéseinkben.

A Szaturnusz a Vízöntőben meghozza a szabadság ígéretét. A következő időszakban talán nem hangzik vonzónak, mert az emberiség szintjén jelenleg nem sokan tudjuk, mit jelent szabadnak lenni. Néhány évünk van arra, hogy megszokjuk ezt az energiát.

Felelősséget kell vállalnunk életünkért, és döntéseink a valódi autonómia helyéről kell származnak. És akkor helyesen fogunk cselekedni – önmagunkért és az egész társadalomért.

Az igazi forradalom, amelyet a Szaturnusz hoz a Vízöntőben, belül zajlik majd. Az elkövetkező években a harc nem „ellenük”, hanem saját magunk korlátozó meggyőződései ellen folyik majd – mindazért, ami rabságban tart bennünket belülről.

Ahelyett, hogy hatalmat adnánk államoknak, kormányoknak, vállalatoknak, a Szaturnusz a Vízöntőben visszahozza a felelősséget hozzánk – hogyan tudnánk egyénenként hozzájárulni a társadalomhoz és jobbá tenni a világot?

Ez egy lehetőségünk lesz arra, hogy szilárd alapot építsünk az új korszakhoz, a Vízöntő értékeiből kiindulva: szabadság, személyes autonómia, egyértelműség, magas szintű tudás és együttműködés, mely az emberiségről szól.

A Szaturnusz a Vízöntőben arról szól, hogy mindannyian hozzájárulunk egy jobb világhoz azáltal, hogy segítünk önmagunkon, és a körülöttünk lévőkön.

Az új korszak pedig az egyes emberek cselekedeteinek összességéről szól, hogy jobbá tegyük általa a világot.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.