KuriózumA joghurt finomabb ezüstkanállal fogyasztva

A joghurt finomabb ezüstkanállal fogyasztva

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kutatók szerint, tömör ezüstkanállal fogyasztva különböző ételeink sokkal ízletesebbekké válnak.

joghurt3Pszichológusok azt találták, hogy az evőeszköz súlya, típusa és színe nagyban befolyásolja, hogyan érzékelik az emberek az ételt.

Ha ezüstkanalat használunk, mikor joghurtot eszünk, sokkal ízesebbnek és krémesebbnek érezhetjük, mintha egyszerű műanyag kanalat használnánk, állítják a tudósok. Azt is megfigyelték, hogy az evőeszköz színe édesebbé teheti a joghurtot. A legjobb hatás akkor érhető el, ha a szín megegyezik az ételével.

Más oka is lehet annak, hogy nem csak késsel eszünk, nem csupán a jó modor, ugyanis ha villa helyett késsel esszük a sajtot, sokkal sósabbnak tűnhet.

A kutatók azt vélték felfedezni, hogyan csapható be agyunk a különböző érzékszerveink által.

Egy neves angol étterem együttműködésével kísérleteket hajtottak végre. Az eredmények alapján azok a résztvevők, kik ezüst evőeszközt használtak sokkal ízletesebbnek és krémesebbnek találták a joghurtot. Azt is megfigyelték, hogy sokkal édesebbnek érezték azok az önkéntesek, akik fehér kanalat kaptak, mint azok, akik feketét. Akik rózsaszín finomságot kaptak kevésbe érezték édesnek azt, ha kék kanállal fogyasztották.

Megállapították, hogy nem csak az étel elkészítése a fontos, hanem az is, hogy hogyan találják azt. Ezzel akár az ételek sótartalmát is lehet változtatni, becsapva érzékszerveinket, állították a kutatók.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek