HolotropikumA jódhiány 7 vészjósló jele, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni

A jódhiány 7 vészjósló jele, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha jódhiány alakul ki a szervezetben, akkor ennek az egyik következménye a pajzsmirigy megnagyobbodás, hiszen ha nem áll elegendő jód a pajzsmirigyek rendelkezésére, akkor bizonyos a hormonok előállítása akadozni fog. Emellett a jódra azért is van nagy szükség, mert fontos szerepet játszik a szellemi fejlődésben, de szabályozza az anyagcserét is.

Most lássuk, melyek a jódhiány tünetei!

1. A nyak állandó verejtékezése

Ez az egyik leggyakoribb fizikai tünete a jódhiánynak. Ez azért alakul ki, mert a pajzsmirigyek nem tudnak megfelelően működni, és idővel a nyakban golyvák jönnek létre.

2. Testsúlygyarapodás

Ha nincs elég jód a szervezetben, akkor a pajzsmirigyek nem képesek előállítani az anyagcsere optimális működéséhez szükséges hormonokat, így ennek az lesz a következménye, hogy az illető elkezd hízni, mivel a szervezet nem tudja hatékonyan elégetni a kalóriákat.

3. Fáradtság, kimerültség

A jódhiány következtében kialakuló pajzsmirigygondok hatására fáradtság, kimerültség lesz úrrá az illetőn. Ennek oka szintén az, hogy a pajzsmirigyek nem tudják biztosítani az erőhöz, jó közérzethez szükséges hormonok előállítását.

4. Hajhullás

A pajzsmirigyek nem megfelelő működése, ami fakadhat a jódhiányból, gyakran eredményezhet hajhullást. A felmérések szerint a pajzsmirigy problémákkal küzdők 30 százaléka tapasztalt már valamilyen szintű hajhullást.

5. Száraz bőr

A szervezet hormonháztartásának felbomlása is eredményezheti a bőr kiszáradását. A pajzsmirigyek a verejtékezést is szabályozzák, de ha nem tudnak megfelelő hormont biztosítani, akkor a bőrsejtek nem jutnak elegendő folyadékhoz, és létrejön a kiszáradás.

6. Szívritmuszavar

A jódhiány a szívműködésre is negatív hatással lehet, főként ami a szívritmust illeti. És ha emellett még fáradtság, kimerültség is jelentkezik, akkor érdemes felkeresni egy szakembert.

7. Kognitív nehézségek

Ha nincs valakinek a szervezetében elegendő jód, akkor nagyobb az esélye a szellemi leépülésnek, és ez főként az újszülöttek esetében jelenthet nagyobb veszélyt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek