KuriózumA jó szülők 5 gyereknevelési szokása, amely téged is érdekelhet!

A jó szülők 5 gyereknevelési szokása, amely téged is érdekelhet!

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Filantropikum.com hírlevelére!

Ma már nem úgy nőnek fel a gyerekek, mint ezelőtt 15-20 évvel, amikor nyáron kint volt az utcán minden gyerek, mindenki kerékpározott, focizott, strandolni járt. Most a fiatalok a számítógépek, elektronikus játékok világában nőnek fel.

A jó szülők 5 gyereknevelési szokása, amely téged is érdekelhet!

Olykor késő estig játszanak, és szó szerint az életük részévé vált a mobiltelefonjuk, amin szintén számos játékkal tudják elütni a szabadidejüket. Mégis, van remény, hogy egészséges és normális gyerekeket lehessen belőlük nevelni.

A Harvard Egyetem pszichológusai most elárulják, hogy mi az az 5 titok, amit a jó szülők alkalmaznak a gyereknevelés során.

1. Tölts több időt a gyerekeddel

Ez egyszerű és hatásos tanács és módszer. Sokszor a szülők is hajlamosak a neten lógni, ahelyett, hogy a gyerekükkel foglalkoznának, és olyanok is vannak, akik direkt azért adják oda a telefonjukat, hogy a kicsi befejezze a sírást. De ez nem jó ötlet, sokkal megfelelőbb, ha együtt olvastok mesét, vagy mentek sétálni a parkba.

2. Beszélj a gyerekedhez

Igyekezz minél jobb kapcsolatot kiépíteni a gyerekeddel. Ez akkor sikerülhet, ha beszélgetsz vele, megkérded, hogy mi történt vele, milyen szépet látott, így a gyereked sokkal jobban fog bízni benned, és megtanulja, hogy bármit elmondhat neked.

Ezt már olvastad? Így nevelj gyereket tévé nélkül, anélkül, hogy megőrülnél!

3. Mutasd meg a gyerekednek, hogy miként kell megoldani a problémát, de magát a konkrét megoldást ne áruld el, hagyd, hogy jöjjön rá magától

A gyerek akkor tanul a legtöbbet, és akkor szerzi a legtöbb önbizalmat, amikor egy problémát meg tud oldani, mikor rájön arra, hogy miként lehet sikeres, miként tud segíteni másokon, vagy saját magán. És nem baj, ha hibázik, mert így szerez tapasztalatot.

4. Köszönd meg a gyerekednek, ha valami jót, hasznosat csinál

Azok az emberek, akiknek többször köszönnek meg valamit, jobbak, segítőkészebbek, boldogabbak és egészségesebbek lesznek. Ez a gyerekekre is érvényes, így ha jót cselekszik, akkor ne fogd vissza magad, köszönd meg neki, mutasd ki, hogy hálás és büszke vagy rá.

Ezt már olvastad? 7 fontos mondat, amit minden gyereknek hallania kell, hogy egészségesen fejlődjön

5. Tanítsd meg a gyerekedet, hogy lássa az összefüggéseket

Ehhez az kell, hogy a gyereked felfedezhesse, megtapasztalhassa a világ szépségeit, megismerhesse a különböző kultúrákat, a családtagokat, és tisztelje a társait. Így nyitott, boldog és kiegyensúlyozott személy lesz, aki nem fog félni, hanem mindent megtesz azért, hogy hasznára legyen a társadalomnak, családjának.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek