KuriózumA jó házasság 7 szakasza - Ha ezt a párok tudnák, 80...

A jó házasság 7 szakasza – Ha ezt a párok tudnák, 80 százalékkal kevesebb válás lenne!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb házasságban élő ember úgy gondolja, hogy miután kimondta az igent, nyugodtan hátradőlhet, többé nem kell azon izgulni, hogy “ki lesz a feleségem”, “vajon valaki feleségül fog-e venni”. Azonban a ceremóniát követően jön csak igazán a neheze: az együttélés sosem megy zökkenőmentesen, mindig az a kérdés, hogy a konfliktusokat, nehezebb időszakokat mennyire tudják lezárni a felek, sikerül megoldást találni, és úgy továbblépni, vagy rendezetlenül következik egy új nap, majd megint egy új nap, és így tovább.

Igen, a házasságon dolgozni kell, mindkét félnek, különben könnyen zátonyra futhat az egész kapcsolat, még úgy is, ha eleinte óriási volt a szerelem.

Az alábbiakban következzen a házasság 7 szakasza!

1. Az ajándékozás, virágcsokrok ideje

Ebben a periódusban a friss házasok még fülig szerelmesek, dúlnak a hormonok, az élet szép, minden pillanat maga a szórakozás. A megfigyelések szerint ez a szakasz átlagosan 18 hónapig tart.

2. A túltelítettség szakasza

Ebben az időszakban bekövetkezik a kijózanodás, a korábban tapasztalt rózsaszín ködfelhő felszállóban van. A felek megszokják egymást, mindenki kezd önmaga lenni, lazábban viselkedni.

3. Az undor szakasza

Az undor szakasza elkerülhetetlen minden hosszú távú kapcsolatban. Ezt a szakaszt a viták, civakodások és a kölcsönös hiányosságok feltárása jellemzi. A legtöbb esetben ilyenkor következik be a válás, majd azután ismét elölről kezdődik minden, jön az első szakasz, a második, és végül újból a harmadik szakasz.

4. A türelem szakasza

Ebben a szakaszban a partnerek bölcsességre tesznek szert. A veszekedések nem olyan drámaiak és hevesek, mert mindkét fél tudja, hogy ez nem vezet már sehová, a házasságot folytatni kell. Bölcsen, megfontoltan.

5. A tisztelet, vagy a kötelesség időszaka

Pár bölcs és tapasztalt ember úgy tartja, hogy ez a szakasz szól az igaz szerelemről, az egyes szakaszban nem is volt igaz szerelem. A partnerek kezdik megérteni, hogy milyen fontos a felelősségvállalás. Nem arra gondolnak, hogy a másik fél mivel tartozik, hanem arra, hogy mit tehet és mit kínálhat a partnerének.

6. A barátság szakasza

Ebben az időszakban a házastársak nagyon közel kerülnek egymáshoz. Úgy bíznak egymásban, mint a legközelebbi barátok. Ez a szakasz megnyitja az utat az igaz szerelem irányába.

7. Az igaz szerelem szakasza

Az igaz szerelem akkor érik be, mikor a felek sok megpróbáltatáson, nehéz életszakaszon mennek keresztül, az ilyen helyzetek összekovácsolják őket. Az igaz szerelem nem csak úgy az ölünkbe pottyan, azért sok erőpróbán – legyen az lelki, vagy fizikai -, kell keresztül menni. Ha két ember testileg és lelkileg is eggyé válik, akkor fogják átélni az igaz szerelem erejét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek